Cocktail cu ceai rece, cuburi de gheață și fructe proaspete. Uite cât de simplu se prepară

Deși nu trece zi fără să beau câteva pahare de apă infuzată cu fructe proaspete, sunt momente în care am poftă de ceva mai aromat, poate mai dulceag sau mai acrișor și atunci aleg să beau un pahar de ceai rece.

Cum se prepară ceaiul rece

Se prepară foarte simplu și rapid, deci nu contează dacă ești la birou, acasă sau chiar și în vacanță. O să-ți spun cum fac eu, ca să fie gata cât mai repede.

Pun 5-6 plicuri de ceai în 4 căni de apă fierbinte și le las 10 minute la infuzat. Apoi mai adaug 4 căni de apă plată rece (cât mai rece), iar la final, câteva cuburi de gheață, 2-3 frunze de mentă (dacă ai) și bucăți din fructele pe care le ai prin frigider și crezi că s-ar potrivi ceaiului respectiv. Fructele adăugate la final au dublu rol: vor da un plus de aromă ceaiului și vor servi ca îndulcitor natural. Acum, dacă vrei să mai adaugi și tu altfel de îndulcitor, e alegerea ta.

Tips & tricks

SFAT pentru apa fierbinte: probabil te gândești că nu ai timp să stai să fierbi apă pentru ceai, așa că îți voi da câteva ponturi, care să-ți vină în ajutor. Dacă sunt acasă fierb apa într-o cană cu fierbător încorporat. Dacă sunt la birou, ori pun direct apă fierbinte de la dozator, ori o încălzesc câteva minute la microunde.

SFAT pentru cuburile de gheață: atunci când bagi la congelator apa pentru a pregăti cuburile de gheață, poti sa storci 2-3 picături de lămâie în fiecare cub și deasupra să pui câte o frunză de mentă; astfel vei obține cuburi de gheață super fresh și aromate, iar dacă ai musafiri, cu siguranță vor fi super încantați de designul băuturii lor. Mai mult, dacă ai răbdare să tai și câteva bucăți mici (cât mai mici) de fructe, le poti adăuga și pe ele în apă, iar cuburile tale de gheață vor fi și exotice și aromate.

SFAT pentru fructele adăugate în ceai: eu de obicei pun fructele proaspete pe care le am prin frigider, dar să știi că poți pune și fructe pe care le ai în congelator sau poți chiar să mixezi câteva bucăți prin blender, apoi să le adaugi în ceai și să amesteci bine (rezultatul va fi o explozie de arome, îți garantez). Dacă te întrebi de fructe ai putea adăuga în ceai, uite câteva idei: căpșuni, nectarine, mango, măr verde, cireșe, zmeură, pepene roșu, struguri, kiwi, portocală, grepfruit etc.

Tipuri de ceai rece

Bineînțeles, depinde de ce tipuri de ceai îți plac ție în mod normal. M-am gândit să îți dau și eu câteva idei în funcție de cum ți-ai dori să fie ceaiul tău rece – mai tare (eventual să țină loc de cafea), liniștitor (pe care să-l bei atunci când vrei să iei o pauză și să-ți pui gândurile în ordine) sau energizant (pentru zilele aglomerate, când ai nevoie de un boost zdravăn de energie);

TARE – ceai verde sau ceai negru

LINIȘTITOR – ceai roiboos (ceai roșu), ceai de tei, de mușețel sau de valeriană

ENERGIZANT – ceai de fructe, de ghimbir sau de măceșe

Am scris acest articol fiindcă îmi doresc să vin în ajutor celor care au poftă de o băutură răcoritoare și în același timp sănătoasă și la fel ca mine, vor să evite sucurile sau băuturile care conțin zahăr.

Sper să-ți fie de folos. Îți doresc o vară cât mai răcoritoare! 🙂