Interviu cu Irina Fodor

Eu și Irina Fodor avem în comun prenumele și pasiunea pentru practica ziaristică, deoarece Irina a pătruns în sfera mass-media urmând cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București.

Irina a venit în București la 19 ani pentru studii, a lucrat ca modelling, a fost hostess și a făcut figurație la Buftea, unde l-a cunoscut pe soțul ei, Răzvan Fodor, iar la 23 de ani a devenit mama unei fetițe minunate, pe nume Diana Elena.

De unde o știm pe Irina? A lucrat ca reporter la Acasa Tv, a prezentat în 2014 emisiunea Povestiri de noapte alături de Cabral, iar acum este reporter la emisiunea lui Măruță pe Pro Tv.

Cine eşti tu? Cum te descrii ca femeie? Cum este o  femeie independentă în viziunea ta?

Mai știi când eram mici și deabia așteptam să creștem pentru că ni se părea că adulții dețin adevărul absolut, știu exact ce vor și cine sunt? Nu e chiar așa. 🙂 Nu e o întrebare ușoară. Sunt un purtător de ADN vesel, sufletist, cu fața la joc. Sunt un cumul al celor care sunt și care au fost în viața mea.

Sunt, pur și simplu, Irina: mamă pentru Diana, soție pentru Răzvan, fiică pentru părinții mei, soră, prietenă, colegă. Un om simplu, cu zeci de roluri, ca toată lumea.

Respect punct cu punct tipologia de femeie-copil: acum pot să fac baloane de săpun sau să mă joc cu cea mică Baba Oarba de la egal la egal, dar e de ajuns să primesc un telefon de la serviciu sau să îmi ceară cineva ajutorul ca să mă adun și să devin responsabilă și matură.

Femeia independentă e la fel ca un bărbat independent. Eu tot nu înțeleg de ce se folosește sintagma asta. Chiar sper sincer că s-a depasit momentul în care se considera că femeia are locul ei rezervat la coada cratiței, iar numai și numai bărbatul știe cum să bată corect un cui. Așadar, femeia independentă e liberă să iubească pe cine, cât și cum vrea ea, să aibă orice job și-ar dori de pe lumea asta, să fie oricum își doreste, fără să țină cont de părerile apropiaților sau de presiunea socială.

Cu ce gând te trezeşti dimineaţa?

Sincer, mă trezesc cu gândul că nu mi-ar fi stricat o oră în plus de somn. 🙂 Ce știu în fiecare zi este că orice s-ar întampla, totul se va așeza la locul lui, totul va fi bine! Nu mă trezesc cu gândul că voi schimba lumea, dar se întamplă din când în când să mai schimb oameni. 🙂

Care sunt piesele tale vestimentare preferate? Ce tip de machiaj te reprezintă?

Îmi plac pantalonii. De orice fel, din orice material, de orice lungime. Rochițele vaporoase din materiale delicate. Hainele albe sau de culoarea fildeșului.

În privința machiajului, cel mai mult îmi plac ochii conturați de o linie de tuș trasă de o mână pricepută.

În viața de zi cu zi, nu folosesc deloc machiaj. Când plec să fac un material, aplic ceva natural, iar pentru intervențiile live, mă las pe mâna make-up artiștilor de la Pro. Câte un pic din toate.

Te plimbi în timpul liber prin oraş? Ce iubeşti cel mai mult la Bucureşti?

Foarte rar mă plimb prin oraș. Când pot să leg două zile libere, de obicei fug cât mai departe de agitație. Dar îmi place Bucureștiul, este orașul unde mi-am găsit fericirea din toate punctele de vedere.

Îţi place să găteşti? Care este felul de mâncare preferat? Eşti strictă în privinţa alimentaţiei sau manânci tot ce pofteşti?

Offf, sper să nu mă judece cineva, dar nu mă pricep deloc-deloc la gătit. Știu să fac prăjituri, dar de gătit în casă se ocupă al meu soț. În schimb, mă pricep la mâncat, ceva de speriat! Sunt leșinată după ciorbițe de toate felurile, nu aș putea să trăiesc fără brânză și fără mâncăruri picante. Nu am nicio regulă în alimentație, iar asta nu e deloc bine, cred.

Care este cea mai frumoasă surpriză pe care ai primit-o?

Cea mai frumoasă surpriză a fost de la propriul destin: pot să spun cu mâna pe inimă că până acum am întâlnit în viață numai oameni frumoși. Nimeni, vreodată, nu a intervenit negativ în cursul meu firesc. Sau, cel puțin, eu nu am simțit asta. Pentru mine a fost de ajuns.

Ce iţi doreai să devii când erai mică?

Dacă nu urmai o carieră în televiziune, în ce domeniu ţi-ar fi plăcut să lucrezi?Când ești mic și neștiutor, nu ți se pare că există prea multe variante de meserii, așadar, îmi doream să devin învățătoare. Sau doctoriță. Târziu mi-am dat seama că plăcerea mea de a afla și a spune povești, de a lucra cu oamenii, de a-i ajuta, are spectru mai larg de atât și…iată-mă!

„Dacă nu aș fi lucrat ca reporter, aș fi fost antrenor de fitness. Sau bibliotecară.”

Cum e viaţa de mămică? Ce îţi place cel mai mult să faci atunci când petreci timp cu fetiţa ta?

Este absolut minunat! Solicitant, da, dar merită! O iubesc de nu mai pot! Nu mai spun că de când a crescut și mă înțeleg cu ea ca și cu un om mare, e mult mai ușor. În plus, împărtășim aceeași pasiune pentru desene animate și pentru povești cu happy end, așa că în weekend-uri dăm buzna la cinema. După aceea, când ajungem acasă, ea alege ce personaje o să fim și ne prostim în tot felul de scenarii.

Îmi poţi da un sfat în calitate de jurnalistă cu experienţă în televiziune?

Fii om cu cei din echipa ta. Ei sunt cei alături de care îți petreci trei sferturi din zi. La interviuri, fii atentă la cel din fața ta, nu la planul strict de întrebări pe care ți le-ai pregătit de la birou. Vorbele nu sunt singurele care dezvăluie o știre. Emoția, adevărul, sunt trădate de gesturi și priviri, rareori de răspunsuri directe. Dacă nu ești pe fază ca să punctezi, ai ratat știrea.

Ce sfat ai da femeilor independente? 

Independența nu înseamnă singuratate.

11136141_1570105276596194_4827875487742865570_o11239698_1588405371432851_1332369658810719537_n11030995_1595009287439126_7115790540108375131_n

Sursă foto