10 tipuri de ceai care îți întăresc imunitatea în sezonul rece

De ce avem nevoie de ceaiuri în sezonul rece? Fiindcă atunci când e frig, obosim des, trebuie să întărim imunitatea ca să nu răcim, avem nevoie de hidratare și mai ales, de un aport de vitamine mai mare decât în celelalte perioade ale anului.

Iarna asta am prevenit 3 răceli bând foarte multe căni de ceai. De la primele simptome, beam cam 5 sau 6 căni de ceai de pe zi, călduțe, nu fierbinți și răceala îmi dădea pace.

De-a lungul timpului, am încercat mai multe tipuri de ceai, iar cele din plante, recunosc, nu erau în fruntea listei de preferințe. Dar apoi mi-am dat seama că în lunile geroase, ceaiurile din plante ne ajută cel mai mult să ne ferim de răceli și să creștem imunitatea.

Uite care sunt ceaiurile pe care le beau în lunile friguroase:

Ceai NEGRU – e recomandat în sezonul rece, fiindcă ajută corpul să își păstreze resursele de energie și îmbunătățește rezistența la frig;

Ceai din COAJĂ DE PORTOCALĂ – te ajută să lupți împotriva virusurilor și bacteriilor în sezonul rece, dar ajută și pentru tratarea răcelii, tusei sau durerilor în piept;

Ceai VERDE – ajută la întărirea sistemului imunitar și combate virusurile sau răcelile de sezon;

Ceaiul de SOC – activează sistemul imunitar și e folosit mai ales pentru tratarea gripei, sinuzitelor, febrei sau problemelor pe căile respiratorii;

Ceaiul de MĂCEȘE –  datorită conținutului uriaș de vitamina C, are un rol important pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, dar poate ameliora și răcelile, durerile de cap, frisoanele, infecțiile sau problemele pe căile respiratorii;

Ceaiul de GHIMBIR – îmbunătățește circulația sângelui, previne răcelile, luptă împotriva stresului și ameliorează simptomele alergiilor sau problemelor respiratorii;

Ceaiul de ECHINACEEA – de când eram mică, bunica îmi dădea Echinaceea, spunându-mi că mă ferește de răceli. Într-adevăr, acest ceai are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, prin urmare, e un pilon esențial pentru prevenirea sau înlăturarea răcelilor și infecțiilor.

Ceaiul de LAVANDĂ – este foarte cunoscut pentru efectele antistres fiindcă liniștește și relaxează, dar e foarte utilizat și pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, răcelilor sau oboselii.

Ceaiul de MUȘEȚEL – te ajută să previi simptomele răcelii, rinitei sau astmului și are efect calmant. Cel mai important, ceaiul de mușețel este extrem de folosit sub forma inhalațiilor de vapori pentru a trata inflamațiile mucoaselor căilor respiratorii;

Ceaiul de LEMN DULCE – nu numai că te ajută să întărești sistemul imunitar, dar ameliorează și diverse simptome ale răcelii cum ar fi durerile în gât sau tratarea inflamațiilor. Un alt efect important e combaterea deshidratării, fiind esențial pentru recuperarea după o răceală.

Găsești aceste ceaiuri la orice plafar sau farmacie. Ideal e să le cumperi pe cele care au în compoziție doar ingredientul principal, fiindcă amestecurile nu sunt la fel de avantajoase.

Un alt sfat ar fi să cumperi ceai din plante, nu la pliculețe. Chiar dacă la prima vedere necesită un timp mai lung de preparare, ceaiurile din frunze și plante sunt mult mai eficiente și sănătoase pentru organism.

În fiecare cană cu ceai, taie și câteva feliuțe de LĂMÂIE, care nu doar dau o aromă aparte, dar îți asigură și necesarul de vitamine pentru întreaga zi.

Tu ce ceaiuri bei pe vremea asta friguroasă?