Crucea Roșie și Colgate oferă consultații stomatologice gratuite pentru elevi din 20 de orașe

Mi-ar fi plăcea enorm să se introducă în școli cursuri regulate de igienă orală pentru elevi, ca să-i ajutăm pe cei mici să înțeleagă mai ușor faptul că spălatul pe dinți, de două ori pe zi, este un obicei, așa cum este mâncatul sau îmbrăcatul pentru școală.

Dar bineînțeles că nu numai școala are obligația de a-i îndruma pe copii, ci și familia, fiindcă știm cu toții că nu poți obliga copilul să se spele pe dinți de două ori pe zi dacă vede că părinții lui nu fac asta. Iar acest lucru se aplică și în cazul cititului sau consumului de legume și fructe.

Am aflat de campania pe care Colgate, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România o organizează, în perioada octombrie – decembrie 2017 și vreau să-ți spun și ție despre asta și să te rog să dai și tu vestea mai departe, ca să încurajăm cât mai mulți copii să meargă.

Se numește Programul Zâmbete Colgate și oferă consultații stomatologice gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României.

Programul face parte din campania România merită zâmbete Colgate, care va continua misiunea Colgate de educare în privința importanței vizitelor regulate la dentist și a igienei orale zilnice de la o vârstă fragedă.

Elevii înscriși vor beneficia de consultații stomatologice profesionale gratuite, un diagnostic cu recomandări pentru tratament, lecții de igienă orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

Programul Zâmbete Colgate, cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie Română din țară, se desfășoară în perioada 7 octombrie – 17 decembrie și oferă consultații stomatologice profesionale copiilor din clasele primare (0-IV).

Programul se desfășoară în 20 de orașe mici din 10 județe ale României: Iași (Târgu Frumos, Pașcani), Arad (Chișineu Criș, Nădlac), Bihor (Beiuș, Marghita), Bacău (Dărmănești, Buhuși), Galați (Tecuci, Galați), Botoșani (Bucecea), Dolj (Filiași, Băilești), Vâlcea (Drăgășani, Horezu), Buzău (Nehoiu, Râmnicu Sărat) și Brăila (Însurăței, Brăila).

Va fi o super experiență pentru cei mici, fiindcă pe lângă consultații, copiii au parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde se întâlnesc cu îndrăgitul Doctor Măseluță.

Pentru a participa la consultații, este necesar ca elevii să fie programați în prealabil și să fie însoțiți de un părinte sau un tutore legal.

Mai multe informații despre programul Zâmbete Colgate găsești pe www.zambetecolgate.ro.