Concurs: Când spui România te gândești la…?

Dacă ar fi să spun primele lucruri care îmi vin în minte atunci când aud cuvântul România, cred că aș zice Castelul Peleș, mărțișor, ouă de Paști, „Amintiri din copilărie”, mămăligă cu brânză, 1 decembrie… și bineînțeles, lista poate continua.

Tu te-ai gândit vreodată care ar fi primele cuvinte care îți vin în minte atunci când spui România?

Știm că avem peisaje uimitoare, monumente unice în lume și oameni primitori și calzi, însă în vâltoarea preocupărilor de zi cu zi uităm să apreciem tot ce are de oferit țara noastră și tindem să vedem numai lucurile negative. Eu recunosc, mă simt cumva vinovată că până la 23 de ani nu am vizitat Vulcanii Noroioși, nu am ajuns în Delta Dunării și nu m-am plimbat niciodată cu Mocănița.

În plus, un alt aspect care ar trebui să ne facă mândri că suntem români sunt produsele autentice românești, care au rămas în topurile preferințelor timp de zeci de ani. Îți dau și un exemplu: fulgii de porumb Fortza, care se produc în România încă din 1971. Sunt fulgii galbeni și creți pe care îi mâncam cu lapte când eram mici, mai știi? Bine, mie nu-mi plăcea laptele și îi mâncat cu iaurt, dar tot mi-au rămas una dintre amintirile copilăriei.

Ei bine, pentru a ne determina să fim din ce în ce mai mândri că suntem români, Fortza a creat o platformă numită Motive Românești, unde vei găsi o listă cu locuri de poveste din România, cu simboluri autentice românești și mai ales, cu proverbe și povești frumoase pe care ni le spuneau bunicii când eram mici.

Pe platformă vei găsi și un concurs, la care poți câștiga o excursie de 5 zile prin România, într-un loc pe care chiar tu îl alegi, dintre Transilvania, Moldova și Muntenia. Cum te înscrii la concurs? Dacă ai cumpărat de curând o pungă de Fortza și ai păstrat bonul, tot ce trebuie să faci este să intri pe platformă, să alegi unul sau mai multe simboluri care te fac să te simți mândru că ești român și apoi să introduci datele bonului pentru a te înscrie în concurs. Practic, îți poți aranja concediul de vara asta doar cumpărând o pungă de fulgi de porumb.

Acum, dacă tot ți-am făcut poftă de fulgi de porumb Fortza, să știi că am și eu un concurs aici pe blog.

Îți ofer un kit de Agent Fortza (ca cel din fotografie), dacă intri pe fortzaecutine.ro/motiveromanesti/alegi de acolo un loc, simbol sau poveste în care te regăsești și mi-l scrii într-un comentariu la acest articol. Concursul se termină joi, pe 22 iunie, la ora 23:59, iar eu voi alege câștigătorul prin random.org.

Kit-ul e chiar fain, conține o cană termos, un recipient pentru cereale, o agendă de Agent Special, o lupă, o insignă și 3 pungi de fulgi de porumb Fortza.

Hai, îmi spui care-i locul tău preferat din România ca să-ți ofer kit-ul? 🙂

România

  1. Mona Cocoreanu 20 iunie 2017
  2. Zamfir Ramona-Dora 20 iunie 2017
  3. Cristina Nicolae 20 iunie 2017
  4. Povesti din calatorii 20 iunie 2017
  5. Alexandra V 20 iunie 2017
  6. Razvan 20 iunie 2017
  7. Raluca 21 iunie 2017
  8. ioana bolboaca 21 iunie 2017
  9. Roxana-Denisa Stoenescu 21 iunie 2017
  10. Neagu Adina 21 iunie 2017
  11. Stanescu Ana-Maria 22 iunie 2017
  12. Irina Manole 23 iunie 2017

  Add Your Comment