Cum întărești unghiile subțiri și exfoliate

M-am decis să scriu acest articol fiindcă vreau să îți povestesc cum am reușit să îmi întăresc unghiile, după ce foarte mult timp erau mereu exfoliate și foarte subțiri.

Am mai povestit aici pe blog că am avut aproape un an de zile tipsuri pe unghii, adică unghii false mai pe românește, iar după ce am renunțat la ele am adoptat o perioadă manichiura semipermanentă, după care am decis că trebuie să îmi întăresc unghiile și să le readuc la o formă frumoasă, de care să fiu mulțumită.

Sincer îți spun, manichiura a fost dintotdeauna o prioritate pentru mine, merg la salon pentru curățarea unghiilor de prin clasa a VII-a și pot spune că în zilele când manichiura mea nu e frumoasă, nici eu nu mă simt ok.

Revenind la procesul de regenerare și întărire, mi-am recuperat unghiile mele frumoase, tari și lungi cu ajutorul a două produse incredibile. Acum le folosesc zilnic sau o dată la două zile când am o perioadă aglomerată și sunt foarte fericită și mulțumită de rezultatele pe care mi le oferă.

Este vorba despre dischetele cu dizolvant pentru unghii de la ebelin și despre tratamentul cu Vitamina B5 de la Farmec.

Dischetele cu dizolvant pentru unghii de la ebelin: eram foarte tristă că unghiile mele sunt mereu exfoliate și că toate încercările mele de a lăsa unghiile să crească eșuau, fiindcă ele mai tot timpul se rupeau. Până într-o zi când am intrat în magazinul DM și mi-am cumpărat o cutiuță care conține dischete cu dizolvant pentru unghii. După ce mi-am șters unghiile doar cu acele dischete timp de o lună, mi-am dat seama că cea mai mare greșeală pe care făceam înainte era să folosesc acetona clasică. Prețul dischetelor este 6 lei, iar o cutiuță conține 30 de dischete, deci îți ajunge cam o lună de zile.

img_4088

Tratamentul Expert de la Farmec – Loțiune cu Vitamina B5: este vorba despre tratamentul intensiv pentru întărirea unghiilor, ce le ajută să fie rezistente și puternice. Conține o formulă îmbogățită cu vitamina B5 şi hidrolizat de keratină, pentru fortifierea unghiilor moi și fragile. L-am folosit atât pe unghiile curate, fără ojă, dar l-am aplicat si peste ojă și am fost surprinsă să observ că are același efect. Prețul tratamentului este 9 lei, iar o sticluță îți ajunge aproape două luni.

img_4085

Deci cu 15 lei poți avea unghii puternice și o manichiură mereu îngrijită. În afară de acești 15 lei, eu mai investesc o dată pe lună 20 de lei pe o manichiură clasică la salon (doar curățare, fără nici un fel de ojă) și îmi mai iau din când în când câte o ojă. Recunosc, prefer să îmi iau ojă mai rar, fiindcă îmi plac foarte mult cele de la OPI și prefer să investesc o dată la 2-3 luni 60 de lei pe una. Și sunt foarte mulțumită de calitatea ojei OPI, o folosesc de câțiva ani și nu m-a dezamăgit niciodată.

Atât dischetele, cât și tratamentul le port în geantă zilnic, ca să le pot folosi oriunde aș fi, mai ales la birou. Acum, după 3 luni de când folosesc doar aceste dischete cu dizolvant și bineînțeles, tratamentul de la Farmec, am din nou unghii lungi și foarte puternice. Cea mai mare bucurie a fost când mi-am făcut din nou manichiură French pe unghiile mele naturale și au rezistat aproape două săptămâni, fără să se exfolieze sau să sară oja. Menționez că a fost manichiură simplă, nu semipermanentă.

Așa arată unghiile mele acum:

img_4087

Așadar, dacă te confrunți cu problema unghiilor subțiri sau exfoliate, te sfătuiesc să renunți la acetonă și să folosești dischetele cu dizolvant pentru unghii. De tratamentul cu Vitamina B5 nici nu mai are rost să menționez, sunt pur și simplu îndrăgostită de el, de îmi vine să îmi cumpăr 2-3 sticluțe o dată, ca să îmi fac provizii și să fiu sigură că le am mereu acasă. 🙂

img_4086

Sursă foto

    1. Petruta 10 octombrie 2016
      • Irina Manole 10 octombrie 2016

    Add Your Comment