Care sunt momentele care îți amintesc de tine! #DoMoreThingsForYou

Al cincilea articol din seria #DoMoreThingsForYou e despre lucrurile și activitățile pe care tu le poți face ca să petreci timp cu tine sau pur și simplu, să faci ceva pentru tine.

Doar citește-le și concentrează-ți un moment atenția asupra lor. Sper să te ajute și să te inspire.

Sport: descarcă o aplicație cu exerciții și fă sport acasă / ieși la alergat / fă-ți abonament la sală / fă-ți abonament la o activitate pe care îți doreai de mult să o practici: dans, pilates, yoga, kangoo jumps, x-body, aerobic etc.

Alimentație: fă-ți un program alimentar (ține și un jurnal dacă poți) și planifică-ți mesele din zi astfel încât să mănânci doar lucrurile care te ajută să te simți sănătos și mulțumit de corpul și metabolismul tău.

Sănătate: în afară de a lua pastile și a merge la doctor atunci când ne simțim rău, ne preocupă sănătatea noastră și în viața de zi cu zi? Când ai mâncat ultima dată o felie de lămâie, un aport uriaș de Vitamina C? E timpul să ne îngrijim și de prevenție, nu numai de tratare. Iar prevenția cred eu că trebuie făcută prin procedee naturale, nu prin medicamente.

Îngrijire: acordă mai multă atenție rutinelor de îngrijire (de dimineața și seara), dar ai grijă ca și în timpul zilei să îți acorzi câteva minute pentru mici astfel de momente, cum ar fi dezinfectarea mâinilor, aplicarea unei creme, un balsam de buze, un strop de parfum etc.

Produse: analizează produsele pe care le folosești și concentrează-te să ai cât mai multe profesionale. Ne dorim produse cât mai calitative, dar de multe ori apelăm tot la cele cu care suntem obișnuiți, lăsând schimbarea pe data viitoare, nu-i așa? Mai bine să ai mai puține, dar calitative, decât multe și slabe.

Hobby: câți dintre noi practicăm un hobby în mod regulat? Spre exemplu, eu colorez aproape în fiecare seară, înainte de culcare. Tu îți faci timp zilnic pentru un hobby? Măcar 20 de minute din zi putem aloca activităților care ne pasionează.

Momente: mă refer aici la momentele mărunte din zi care ne apropie mai multe de ceea ce ne dorim, cum ar fi ascultarea muzicii preferate în drum spre birou, băutura preferată cu care îți începi ziua, mersul pe jos, aprinderea unei lumânări parfumate când ajungi acasă etc. Și momentele mărunte fac parte din timpul liber de care ar trebui să ne bucurăm la intensitate maximă mereu. Hai să colectăm mai multe amintiri și momente, să nu mai lăsăm zilele să treacă pe lângă noi.

Retrospecție: cred că e important să avem prezente mereu obiectivele pe care le avem și să analizăm pașii pe care îi facem în realizarea lor. Ne va ajuta să nu ne depărtam de scopul nostru și să nu ne pierdem pe drum, în orice categorie s-ar încadra obiectivul nostru.

Lucrurile pe care ți le dorești: toți avem un wishlist, așa-i? dar facem ceva ca să obținem lucrurile pe care ni le dorim? spre exemplu, eu am o listă de 5 lucruri importante pe care mi le doresc și încerc să pun zilnic o sumă de bani deoparte pentru a mi le cumpăra. Te sfătuiesc și pe tine să te preocupi zilnic de lucrurile pe care îți dorești să le ai și să faci un efort susținut pentru a le obține.

Proiecte: aici nu mă refer la proiectele profesionale, ci la proiectele personale. Cred că ne ajută să avem astfel de proiecte proprii la care să punem câte o piatră de temelie în fiecare zi. Pot fi proiecte de fotografie, video etc.

Ce am vrut eu să îți transmit prin acest articol este faptul că, oricât de ocupată ar fi o zi obișnuită din viața noastră, musai să acordăm câteva minute activităților care ne amintesc de noi, de nevoile noastre și de lucrurile care ne fac fericiți.

Dacă vrei să urmărești articolele asemănătoare de săptămâna aceasta, le găsești pe hashtag-ul #DoMoreThingsForYou.

Foto: Unsplash