echipamente

Ce poți face cu echipamentele sportive pe care nu le mai folosești

Iarna asta nu am ajuns pârtie de câte ori mi-aș fi dorit, dar în schimb, am mers de foarte multe ori la patinoar. Dintre toate sporturile de iarnă, patinajul este preferatul meu, fiindcă am fost obișnuită de mică cu patinele iarna și cu rolele vara. Pe schiuri m-am urcat doar de câteva ori, iar placa încă nu mi-a câștigat încrederea. Dar cine știe, poate iarna următoare mă împrietenesc mai bine cu ele.

Chiar dacă vremea de afară ne arată că iarna vrea să mai stea cu noi până de mărțișor, calendaristic, sezonul sporturilor de iarnă se cam termină la sfârșit de februarie, iar noi rămânem cu toate amintirile cool pe care le-am strâns în aceste luni, dar și cu multe piese de echipament sportiv pe care le-am achiziționat pentru pârtie, iar apoi le abandonăm pe balcon. Cred că toți avem pe acasă echipamente și haine de zăpadă pe care le cumpărăm și le folosim doar de câteva ori pe parcursul iernii, iar apoi le uităm prin casă, urmând ca iarna următoare să ne luăm altele, fiindcă e posibil să ne rămână mici și să nu le mai putem folosi.

Eu nu mi-am luat patine tocmai din cauza asta, fiindcă atunci când merg la munte mersul la patinoar e o decizie spontană și de cele mai multe ori, prefer să închiriez patinele de acolo. Dar recunosc, de multe ori m-a bătut gândul să-mi iau și eu patinele mele, mai ales că mereu mi-au plăcut patinele acelea artistice, de culoare albă.

Am aflat de o inițiativă super cool a celor de la Decathlon, care organizează Trocathlon, un târg de produse sportive second hand, între 2 și 25 martie, în 22 de magazine Decathlon din București și din țară. Este singurul târg de articole sportive utilizate din România și permite oamenilor să vândă sau să cumpere echipamente sportive second hand, aflat în stare bună și funcțională.

Decathlon organizează în perioada 02 – 25 martie 2018 – Trocathlon, singurul târg de articole sportive utilizate din România.

Mecanismul târgului e super simplu și practic: mergi acolo cu articolele sportive pe care nu le mai folosești, iar un angajat Decathlon îți evaluează produsul și îți spune cu ce preț l-ai putea vinde mai departe, urmând apoi să lași produsul în magazin pe toată perioada târgului. Serviciul este gratuit, iar Decathlon nu primește niciun comision pentru depozitare sau evaluarea produsului. Produsul este depozitat în condiții sigure, iar dacă se vinde la târg, vei fi anunțat imediat. Apoi vei primi de la Decathlon un voucher cu valoarea prețului de vânzare al produsului tău, pe care îl vei putea folosi pentru a-ți achiziționa un produs nou dintr-un magazin Decathlon. Dacă nu se vinde, îți poți lua produsul înapoi.

Partea faină este că poți vinde echipamente indiferent de marcă, iar oricine cumpără produsul tău, primește garanție de 1 an pentru el, din partea Decathlon. În plus, cei de la Decathlon îți oferă 0% comision de depozitare și vizibilitate, atât în magazin, cât și online pe trocathlon.ro, pe toată perioada târgului. Există pe site o secțiune dedicată produselor care nu sunt acceptate pentru vânzarea la târg, așadar, ar fi indicat să arunci un ochi și pe listă ca să fii sigur că produsul tău poate intra în Trocathlon.

Altfel, dacă vrei să cumperi un produs de la târg, e la fel de simplu, fiindcă găsești produse în stare foarte bună, la preț accesibil, care știi sigur că sunt verificate de un specialist Decathlon. Pentru schiuri și biciclete primești o revizie gratuită, valabilă timp de 1 an. Iar dacă nu poți ajunge la târg, dar ai văzut pe trocathlon.ro ceva care îți place, poți cere livrarea produsului din orice oraș acasă la tine (mai multe detalii găsești pe site). Mie mi se pare super fain că primești o revizie gratuită, valabilă un an, pentru fiecare produs cumpărat de la Trocathlon, fiindcă îți oferă siguranța că produsul achiziționat e de în stare bună și îl poți folosi cu încredere.

Mie îmi place enorm ideea târgului și chiar vreau să merg anul acesta, cel puțin o dată. Și cine știe, poate îmi găsesc și o pereche de patine albe, care să mă cucerească, cât să le iau acasă. 🙂

Așa că, între 2 și 25 martie, ai o ocazia perfectă să faci curățenia de primăvară și să îți duci la Trocathlon toate echipamentele sportive de iarnă pe care nu le mai folosești. Sau dacă nu poți ajunge la târg, poți cumpăra produsele și online, de pe trocathlon.ro.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.