Embrace – un documentar care te învață să îți accepți și să îți iubești corpul

Ce răspuns ai avea la întrebarea „Cum îți descrii corpul în câteva cuvinte?” Ai spune că îți place sau că nu ești deloc mulțumită de el? Ar fi cuvinte de laudă sau reproșuri?

În documentarul despre care vreau să-ți povestesc, au fost oprite pe stradă, femei de toate vârstele, care la întrebarea de mai sus au avut numai răspunsuri pline de respingere și dispreț la adresa corpului lor. „E groaznic, îl urăsc!” , „Imperfect, gras, nu-mi place absolut deloc” sau „Nu mă simt deloc bine în pielea mea” au fost doar câteva dintre răspunsuri.

Te-ai gândit, tu ce-ai răspunde la întrebare? Urmărind acest film, eu am stat aseară și m-am gândit. Și am ajuns la o concluzie foarte interesantă. Dacă până de curând aș fi spus că îmi detest corpul și aș da orice să fiu slabă, să am mai puțină celulită sau să-mi dispară toate coșurile de pe față, acum nu mai gândesc chiar așa.

Am ajuns la concluzia că, așa cum e, corpul meu este rezultatul alegerilor mele și mă definește, din toate punctele de vedere. Iar dacă vreau să îmbunătățesc lucruri, depinde numai de mine să nu mai mănânc anumite alimente sau să trec mai des pe la sală.

Te sfătuiesc să urmărești documentarul Embrace. Îl găsești pe Netflix

Aseară am urmărit Embrace, un documentar uluitor despre un grup de femei care își iubesc corpul, chiar dacă nu e perfect sau nu arată ca în reviste și vor să determine și alte femei să se accepte și să se iubească, exact așa cum sunt.

Și crede-mă, în documentar sunt povești de viață reale, nu doar ale unor femei care au câteva kilograme în plus, ci ale unor eroine care își acceptă și iubesc corpul, deși suferă de pilozitate facială (au barbă) sau au suferit arsuri pe tot corpul în urma unui incendiu sau au suferit paralizie pe jumătate de față în urma unor tumori cerebrale. Ele s-au ridicat și și-au continuat viața, au luptat pentru fericirea lor și nu au lăsat câteva momente nefericite să le distrugă viața pentru totdeauna.

După cum spuneam, documentarul este bazat pe povești de viață reale, iar totul a pornit de la Taryn Brumfitt, o femeie sigură pe ea, soție și mamă a trei copii, care a decis să ducă o cruciadă pentru înlăturarea percepțiilor negative despre propriul corp și crearea unei noi imagini asupra acestuia.

Îți recomand din tot sufletul să urmărești Embrace și să te gândești la un răspuns corect pentru tine la întrebarea „Cum îți descrii corpul în câteva cuvinte?”. Fiindcă este răspunsul care te va însoți pretutindeni.

Eu, după ce am urmărit Embrace, am realizat că într-adevăr, corpul meu este casa mea. Și este singurul pe care îl voi avea toată viața și depinde numai de mine cât de mult îl îngrijesc, ca să mă simt confortabil în pielea mea. În casa mea.

Documentarul Embrace îl poți urmări pe Netflix.