Despre #eroidenota10 și colegii de liceu care demonstrau că SE POATE

Până să îți povestesc despre colega mea de liceu care cred eu că merită pe deplin să intre în categoria #eroidenota10, vreau să-ți spun că sunt foarte bucuroasă pentru faptul că, anul acesta, am ocazia să susțin cea de-a X-a ediție a campaniei de strângere de fonduri „Vreau în clasa a noua” (un proiect World Vision susținut de KFC și Pizza Hut).

Da, de 10 ani, acest proiect strânge fonduri impresionante, care se transformă în burse pentru copiii care nu au posibilitatea să-și continue studiile gimnaziale (adică să meargă la liceu). 

Ce presupune mai exact campania? Până pe 30 octombrie, fiecare dintre noi este încurajat să doneze câte 1 leu în toată rețeaua de restaurante KFC și Pizza Hut (nu ești obligat să achiziționezi vreun produs, faci donația pur și simplu, după ce comanzi). Astfel, copiii înscriși în acest program se pot bucura de încă un an de școală!

Vrei să știi ce impact va avea donația ta de 1 leu? Ei bine, să știi că pe parcurusul celor 10 ani de campanie s-au adunat fonduri în valoare de peste 519.000 de euro! Asta înseamnă că mai mult de 1000 de elevi au reușit să își continue studiile la liceu prin burse de câte 250 RON, oferite lunar de către World Vision.

Apropo, anul 2016 a fost un an record în ceea ce privește suma strânsă, atunci cand KFC și Pizza Hut România au donat 117.000 de euro.

Dorința mea este ca după ce citești acest articol, să le spui și prietenilor tăi despre campanie, fiindcă 1 leu nu este o sumă chiar așa mare pentru noi, însă cu puținul oferit de fiecare, se poate strânge o sumă impresionantă, asemenea celor notate mai sus.

Bun, deci cine este colega mea de liceu care cred că merită pe deplin să intre în categoria #eroidenota10? Deși nu am fost în aceeași clasă, m-a impresionat foarte mult povestea ei. Nu îi voi spune numele, dar este o fată extraodinară, care făcea atletism de perfomanță, câștiga medalii la concursuri internaționale și în același timp, la liceu avea rezultate bune și nu lipsea decât atunci când era nevoită să meargă la vreun concurs de atletism. 

O admiram și o urmăream cu drag atunci când apărea la emisiuni tv sau prin materiale online și mă gândeam că un astfel de efort merită susținut și apreciat, fiindcă ea demonstreză în fiecare zi că SE POATE orice îți dorești, dacă muncești foarte mult pentru visul tău.

Așadar, avem și noi ocazia să susținem cu burse puștii de liceu să meargă la școală, doar donând 1 leu atunci când ieșim în oraș cu prietenii, la KFC sau Pizza Hut.