Ești curios cum a fost la evenimentul RePere în Comunicare de la Bran?

Acum două săptămâni am primit un e-mail în care eram invitată să mă înscriu la un eveniment ce are ca scop promovarea în rândul studenților a importanței pe care o au oportunitățile de practică și cum îți pot influența acestea traseul profesional. Mi s-a părut interesant și am zis să aflu mai multe despre proiect.

Numele proiectului este „RePere în Comunicare – stagii de pregătire profesională și orientare în carieră pentru studenții în științele comunicării”, iar evenimentul urma să aibă loc la Bran, în perioada 25-27 septembrie. Suna prea tentant, așa că m-am înscris imediat. 🙂

Eu am participat la cel de-al doilea eveniment organizat în cadrul proiectului, la cel de-al treilea de poți înscrie și tu aici.

Aventura a început vineri. Am ajuns la hotel în jurul prânzului, iar la ora 15:00 au început activitățile. Primul workshop a fost bineînțeles de prezentare a proiectului, iar pentru a ne cunoaște mai bine, imediat după a urmat workshopul denumit „RePere în Echipă”. Am lucrat în echipe de câte 5 și am făcut filmulețe despre „RePere în Comunicare”. Nu îți poți închipui cât de mult ne-am distrat în 45 de minute de creație. 🙂

A doua zi, workshopurile au început dis-de-dimineață cu subiecte extrem de interesante, mai precis:

  1. Despre domenii profesionale în științele comunicării
  2. Despre parcursul profesional în științele comunicării

12011348_1618038465131157_4503728671674884666_n

Dacă te întrebi cine au fost speakerii, află că Theodora Mirea este PR Manager în divizia Corporate a Golin PR iar Mihaela Corbeanu este Digital Specialist la aceeași agenție, Golin PR. Și tu trebuie să fi auzit măcar o dată de agenția Golin PRdesemnată Agenția Anului atât la BIZ PR Awards cât și la Romanian PR Award, cele mai importante competiții dedicate industriei de PR din Romania.

Am aflat răspuns la câteva întrebări cheie pe care orice om de comunicare trebuie să le dețină.

  1. Ce este DTP-ul și la ce folosesc unui specialist în PR cunoștințele de DTP?
  2. Ce este comunicarea integrată și de ce este importantă?

A urmat apoi prezentarea activității într-o agenție de organizare de evenimente de către Alexandra Dinu, Coordonator la Creative Arts, care mi-a plăcut cel mai mult, trebuie să recunosc, pentru că eu îmi doresc să lucrez în acest domeniu.

Prima parte a zilei se încheia glorios, afară ploua, iar noi eram destul de somnoroși. Dar la ora 15:00 când a început a doua sesiune de workshopuri din acea zi ne-am înviorat de îndată deoarece am lucrat din nou pe echipe. Împărțiți în echipe de câte 8, am făcut câte o campanie de comunicare.

Împreună cu echipa mea am ales tema convingerii tinerilor între 18-25 de ani să meargă la vot în 2019, atunci când sunt următoarele alegeri prezidențiale. Deoarece eram prima echipă ce avea să prezinte campania „în fața clasei”, ne-am gândit să fim originali și să lucrăm totul împreună, fără să ne împărțim sarcinile, pentru ca la sfârșit să dovedim că putem concepe pas cu pas o campanie de comunicare sub forma unei echipe sudate.

12019857_1618476465087357_7248899876044914108_n

Duminică era ziua plecării și eram toți puțin triști și melancolici atât pentru faptul că se termina evenimentul, dar și pentru că ne despărțeam de peisajul mirific de la Bran unde am petrecut ultimele 3 zile.

„RePere în dezvoltarea carierei” a fost denumit ultimul workshop și a fost susținut de către Salomeea Florea, Career & Development Specialist la Ubisoft. Salomeea ne-a povestit despre cum trebuie să arate un CV pentru a fi remarcat de angajator și care sunt întrebările de care ne lovim cel mai des la un interviu de angajare.

La sfârșitul workshopului am primit toți câte o diplomă și o pară, simbolul proiectului, iar apoi ne-am îndreptat către casă.

Deși vremea a fost capricioasă, pentru că a fost soare doar în prima zi, iar în celelalte două a plouat, am reușit să facem poze faine și să înrămăm amintiri frumoase din ultimul weekend înainte de începerea facultății. De peisajul pe care îl zăream de la balconul hotelului aș putea să îți povestesc 3 zile, pentru că era ca o imagine ruptă dintr-un tablou de artă. 🙂

12063895_1682547871977024_7399113266504795245_n

 

Cum spuneam mai sus, dacă te-am făcut curios și vrei să ai parte de un weekend #decentșilegal (căci acesta e hashtag-ul care s-a născut în timpul evenimentului), să știi că te poți înscrie și tu la următorul eveniment din cadrul proiectului „RePere în Comunicare – stagii de pregătire profesională și orientare în carieră pentru studenții în științele comunicării” care va avea loc la Bran în perioada 09 – 11 octombrie 2015. Mai multe detalii găsesti aici. 🙂

Merită să participi la acest eveniment pentru că vei cunoaște oameni care au aceleași interese profesionale ca și tine și te vei distra cu ei un weekend întreg la munte lucrând pe echipe și învătând lucruri noi. 😀