De ce merită să vii la Festivalul Internațional de Statui Vivante, între 30 mai – 5 iunie

Am fost prezentă și anul trecut la Festivalul Internațional de Statui Vivante și voi fi și anul acesta. De ce? Pentru că este un spectacol cultural inedit, unde actori ai Teatrului Masca, împreună cu invitați străini (30 la această ediție) se transformă în statui vivante și pun în scenă momente spectaculoase.

Aseară am fost la Teatrul Masca și am participat la o repetiție cu actori chinezi, care vor pune în scenă „O noapte furtunoasă”, bineînțeles, cu personajele fiind statui vivante. M-a impresionat extrem de tare să văd cum actori chinezi muncesc și pun suflet să interpreteze o piesă de teatru românească, pe care probabil nici nu au avut ocazia să o urmărească live, cum învață cuvinte românești ca să dea viață piesei și cel mai emoționant lucru, cum au învățat să danseze sârba românească, într-o variantă nu tocmai simplă. Mă uitam la ei și nu-mi venea să cred cum după o oră și jumătate de repetiții nu dădeau nici un semn de oboseală și erau la fel de serioși și concentrați pe ce aveau de făcut.

Am filmat o scenă din piesa „O noapte furtunoasă”, ca să te convingi că merită să vii la FISV 2017:

A fost o adevărată lecție de viață acea repetiție și crede-mă pe cuvânt, merită să vii la unul dintre spectacolele festivalului, doar ca să vezi cât de profesionaliști și muncitori sunt acești actori, fie că sunt români, chinezi, olandezi sau austrieci.

A VII-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante (FISV 2017), organizat de Teatrul Masca, are loc între 30 mai – 5 iunie la Casa Filipescu-Cesianu, în parcuri din Cartierele Ferentari -Humulești, Herăstrău și Crângași.

Cum va arăta programul FISV 2017?

  • 30 mai, ora 20.00: Deschiderea festivalului cu „Noaptea statuilor vivante” (la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei), un eveniment inedit cu zeci de actori ce vor da viață unei lumi cosmopolite, formate din personaje cu povești din toate timpurile.
  • 31 mai – 1 iunie, 18.00 – 22.00: Parcul Humulești (Ferentari)
  • 2 iunie – 3 iunie, 18.00 – 22.00: Parcul Crângași
  • 4 iunie – 5 iunie, 18.00 – 22.00: Parcul Herăstrău (Roata Mare)

Cum spuneam mai sus, pe lângă actorii Teatrului Masca, la festival vor interpreta statui vivante și peste 30 de actori din Austria, Olanda și China.

Mai mult, vor fi 15 spectacole de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, iar în total, vor fi 50 de statui vivante în cele 6 zile de festival.

Mergi la festival! Este o recomandare pe care o fac din tot sufletul, fiindcă atât adulții, cât și copiii vor fi cu siguranță impresionați atât de statuile vivante, cât și de costumele lor, de momentele puse în scenă și de profesionalismul cu care reușesc să stea nemișcați minute în șir.

Discutând aseară cu organizatorii festivalului, spuneau că merită să participăm în fiecare locație unde vor avea loc spectacolele FISV 2017, pentru publicul divers care participă și diferențele fabuloase între reacțiile oamenilor. Spre exemplu, cei din Ferentari sunt mult mai atenți și respectuoși, față de cei din Herăstrău, care sunt mult mai greu de impresionat.

La FISV 2017 vor fi 6 zile de spectacole culturale gratuite, care merită din plin vizionate și apreciate!

Mai multe detalii despre Festivalul Internațional de Statui Vivante găsești pe masca.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului.