FITS

Merg la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Cred că de doi ani îmi doresc foarte tare să ajung la FITS, iar anul acesta sunt încântată fiindcă voi ajunge câteva zile în cea de-a doua parte a festivalului și sper tare mult să văd mare parte din spectacolele pe care mi le-am trecut pe listă. Este cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care anul acesta aniversează un sfert de secol de festival pentru arte ale spectacolului, premiera având loc în anul 1993.

M-am uitat puțin pe program, iar în afară de spectacolele și piesele de teatru pe care mi-am propus să le văd, îmi doresc să ajung și la concertele din Piața Mare, fiindcă am aflat că FITS 2018 își propune o nouă direcție artistică pentru concertele din Piața Mare, care vor avea loc în ultimul weekend de festival (15-17 iunie). Vor cânta Youngr, SUPERORGANISM și KillASon, care am înțeles că au milioane de vizualizări pe Youtube.

Dacă ești la FITS în ultimul weekend și vrei să vii la concertele lor, îți las mai jos zielele în care vor cânta. Intrarea este liberă.

  • SUPERORGANISM pe 15 iunie, de la ora 22:45.
  • KillASon pe 16 iunie, de la ora 22:15.
  • Youngr pe 17 iunie, de la ora 22:15, în Piața Mare a Sibiului.

Apoi, cred că va fi extrem de interesant colțul de realitate virtuală care se va afla timp de 8 ore pe zi la Casa Artelor din Sibiu. Se numește MICRO-FOLIE și ne propune o călătorie digitală printre 500 de opere de artă aflate în 12 muzee ale lumii. Poate fi vizitat în fiecare dintre cele 10 zile ale festivalului, poți vedea programul AICI.

O întâlnire extrem de interesantă care mi-a atras atenția va fi cea a lui Cristian Mungiu în dialog cu Isabelle Huppert (17 iunie, ora 12:00, Sala Thalia), probabil una dintre cele mai așteptate întâlniri ale festivalului. Chiar îmi doresc să ascult discuția celor doi, actrița franceză Isabelle Huppert a jucat în peste 100 de filme și a câștigat numeroase premii pentru cea mai bună actriță.

Spectacolele de stradă de la FITS sunt minunate și pline de culoare, în mod cert nu ai cum să le ratezi. Pe site sunt trecute peste 40 de spectacole care vor avea loc în cele 10 zile de festival, cu actori din foarte multe țări.

Un nou spațiu de joc pentru spectacolele de stradă va fi Piața Habermann (lângă parcarea de la teatru), iar spectacolele de aici sunt înscrise în programul european care se numește Poetic Invasions of the Cities.

Abia aștept să ajung la FITS! Sunt foarte nerăbdătoare să urmăresc cât mai multe spectacole, piese de teatru, filme, concerte și bineînțeles, să revăd Sibiul, de care îmi e tare dor.

Programul complet al festivalului îl găsești pe sibfest.ro. 

sursă foto

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.