Îţi aminteşti cel mai frumos cadou primit de ziua ta?

„Ziua ta” a fost dintotdeauna cel mai aşteptat moment al anului. Dintotdeauna ai aşteptat această zi cu sufletul la gură, fiind ziua în care toţi se bucură pentru tine, toţi te felicită şi primeşti cadouri şi complimente din partea tuturor. Unde mai pui şi petrecerile, care sunt un „must have”, de când erai copil.

Spune-mi sincer, care a fost pentru tine, cea mai frumoasă aniversare? Când te-ai bucurat cel mai mult că e „ziua ta” sau când ai primit cel mai frumos cadou aniversar? Sigur îţi aminteşti, toţi avem în gând un astfel de moment important din viaţa noastră.

Pentru mine, cea mai frumoasă aniversare a fost chiar cea de anul acesta, când am împlinit 22 de ani. De ce a fost cea mai fericită aniversare? Pentru că am simţit că până la această vârstă mi-am îndeplinit obiectivele pe care le aveam setate fără să realizez când s-a întâmplat mai exact asta, am realizat că am noi vise şi odată cu „Ziua mea” începe un nou capitol în care îmi pot seta noi obiective şi mai ales, noi vise de îndeplinit. Nu am primit cadouri extraordinare şi nici petreceri fantastice, dar am reuşit ca până de „Ziua mea” să realizez că fericirea vine dinăuntru, iar din exterior ni se întoarce doar ce dăruim noi.

„Ziua ta” ar trebui să fie mai mult decât o zi în care eşti în centrul atenţiei şi primeşti cadouri. Ar trebui să fie ziua în care te gândeşti şi la ceilalţi, care nu sunt la fel de norocoşi să aibă o aniversare fericită cum ai tu.

Dacă nu ştiai, acum există Galantom, o platformă de fundraising care a lansat campania socială Dăruiește ziua ta, oportunitatea ideală pentru oricare dintre noi să facem un bine.  

Dăruiește ziua ta îi încurajează pe cei care îşi serbează ziua de naştere ca, în loc să primească un cadou clasic, să îi îndemne pe cei dragi din jurul lor să facă o donație pentru un proiect social susținut de ei.

Cum îţi poţi dărui ziua? Trebuie doar să intri pe site-ul Dăruiește ziua ta şi să te alături campaniei. Poţi alege una din cele peste 100 de organizaţii şi proiecte înscrise pe Galantom.ro sau poţi propune tu propriul proiect. Următorul pas este să îţi creezi o pagină personală de fundraising, pe care să o promovezi atât online, cât și offline, astfel oamenii să afle de iniţiativa ta şi să facă donaţii cauzei alese de tine. Să ştii că se pot colecta uşor donaţiile online, prin plata cu cardul.

Sunt sigură că te vei simţi extraordinar de bine ştiind că de „Ziua ta” ai făcut împreună cu prietenii şi apropiaţii tăi o faptă mai valoroasă decât orice cadou. Şi de ce nu, îţi poţi inspira prietenii să facă acelaşi lucru de Ziua lor şi cu siguranţă vor aprecia faptul că „i-ai băgat în asta”.

Uimitor este că în ultimii 3 ani, fundraiserii voluntari de pe site au colectat prin dăruirea zilei de naștere donații de peste 177.000 lei, iar platforma își propune pentru 2016, odată cu lansarea microsite-ului dedicat, ca proiectul să genereze în total donații de peste 100.000 lei pentru organizațiile beneficiare.

Să ştii că printre persoanele publice care și-au donat evenimente din viața lor pe platforma Galantom se numară: Dana Rogoz și Toader Pun (care și-au dăruit ziua de naștere), Cornel Ilie, Amalia Enache, Andreea Raicu, Dragoș Bucurenci, Adrian Hădean sau Andreea Răducanu.

Realizezi cât de uşor poţi ajuta la îndeplinirea unui vis sau la sprijinirea unei persoane cu probleme grave de sănătate? Depinde numai de mine, de tine, de noi toţi să aducem lucruri bune pe lume. Şi e minunat că satisfacţiile uriaşe vin din lucruri atât de simple şi frumoase.

Acum că eşti informat, fă-ţi curaj şi Dăruiește ziua ta! ?