Cum mă preocup de îngrijirea tenului la 20+

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le fac pentru mine este îngrijirea constantă a tenului. Mă relaxează foarte tare să știu că tenul îmi este curat și hidratat. Ba chiar am observat uneori că machiajul îmi dă o senzație de disconfort, fiindcă îmi simt fața foarte încărcată, deși nu sunt adepta unui machiaj strident.

Mă documentez constant despre ritualuri și produse de îngrijire a tenului și am realizat cu bucurie că sunt adepta îngrijirii potrivită vârstei mele, 20+. Sunt conștientă de nevoile tenului meu, am făcut diverse teste dermatologice și știu care sunt produsele potrivite pentru mine.

Îți voi povesti mai jos care sunt lucrurile pe care le fac constant pentru a-mi îngriji tenul, care este de tip normal, cu o ușoară tendință acneică, rămasă din adolescență.

Zilnic

Nu prea se dă importanță acestui aspect, dar eu cred că este unul dintre cele mai importante pentru îngrijirea pielii: cu ce te ștergi pe față. Eu niciodată nu mă șterg cu prosopul pe față, întotdeauna folosesc un șervețel. Prosopul are extraordinar de mult praf și face foarte mult rău tenului.

În fiecare zi, dimineața și seara, în primul rând mă demachiez, cu lapte demachiant (îl folosesc foarte des pe cel de la Gerovital) și dischete. Nu șervețele demachiante sau alte produse de acest gen. Sunt și zile când mă spăl pe față cu apă și săpun demachiant (de la plafar), mai ales seara.

După demachiere, urmează partea mea preferată, apa termală. Pulverizez, o las să acționeze puțin și șterg ușor fața cu un șervețel. Ador apa termală, a devenit un produs indispensabil pentru mine, uneori o iau chiar și la birou, pentru momentele când am nevoie de un refresh. Am încercat multe, însă preferata mea este cea de la Avène, pe care o recomand cu tot dragul (mai ales spray-ul mic, e super practic, numai bun de ținut în geantă).

A venit timpul hidratării, pentru care folosesc două creme: una de față și una de ochi. Recunosc că îmi place să investesc în aceste două creme, fiindcă hidratarea cred eu că este foarte importantă pe termen lung.

Pentru buze, am în permanență cu mine crema de gălbenele (de la farmacie). Ca lipstick, Dermi este preferatul meu, însă testez des și alte batoane cu diverse arome (îmi plac foarte mult cele cu aromă de cocos, merită să le încerci).

Nu zilnic, dar în mod regulat

De două sau de trei ori pe săptămână, curăț fața cu un scrub ușor, o mască din ulei de cocos sau un tratament care curăță și hidratează intens pielea.

O dată pe săptămână sau la două săptămâni, prepar acasă sau cumpăr o mască pentru curățarea tenului. Dacă ar fi să îți recomand o mască de cumpărat, aceea ar fi cea de la Sephora, care e amazing (Încearc-o și vei vedea!). Tot de la Sephora am încercat și măștile pentru ochi, buze sau mâini, care sunt fabuloase.

O dată pe lună sau o dată la două luni, merg la salon să fac un tratament de curățare a tenului, recomand curățarea facială Pro Skin de la Nomasvello, un tratament cu Energie Galvanică, care face minuni pentru ten.

Acestea sunt lucrurile pe care le fac pentru tenul meu la 20+. Sunt foarte curioasă să citesc acest articol peste 10 ani și să compar atunci ritualurile de îngrijire.