I’Velo Urban, de azi în București

De azi ne putem bucura și în București de I’Velo Urban, serviciul automatizat de bike-sharing foarte cunoscut la nivel mondial. Eu am întâlnit acest serviciu vara aceasta când am mers la Cluj și am fost tare uimită să văd că poți închiria biciclete fără să stai la coadă sau să dai buletinul.

Cardul I’Velo Urban – Dacă ai peste 16 ani, fă-ți cont pe ivelo.ro/urban/ și mergi unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău sau Parcul Tineretului pentru a primi Cardul I’Velo, care reprezintă abonamentul tău ideal de biciclit în voie prin oraș.

Apoi, cu ajutorul cardului, poți lua bicicleta dintr-o stație și după plimbare o poți lăsa într-o altă stație I’Velo Urban, fără să mai stai la coadă, să plătești sau să lași vreun act de identitate ca garanție. Abonamentul îți permite utilizarea bicicletei timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară.

I’Velo Urban

Mai precis, I’Velo Urban a adus acest serviciu în București din dorința de a fluidiza traficul și de a oferi bucureștenilor o alternativă mai ușoară și mai practică de a se deplasa prin centru, din punctul A în punctul B. Cum spun și ei, „Acum ai Orașul la pedale”, fără să fii nevoit să suporți aglomerația din transportul în comun.

I’Velo Urban este rezultatul unei colaborări între Asociația Green Revolution, Raiffeisen Bank și Kaufland România.

Serviciul funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, atenție, în orice anotimp! Momentan sunt disponibile 200 de biciclete în București și pot fi închiriate sau lăsate în 6 locații din centrul capitalei, mai precis, stațiile I’Velo Urban sunt în Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles și Kaufland Barbu Văcărescu.

Prețurile mi se par foarte accesibile. Spre exemplu, abonamentul nelimitat pe 1 an costă doar 100 de lei.

I’Velo Urban

Despre I’Velo Urban poți afla mai multe detalii de pe site-ul oficial, ivelo.ro/urban/

Sursă foto