MedLife

MedLife plantează un copac pentru fiecare nou-născut

MedLife va planta câte un copac în Munții Făgăraș pentru fiecare bebeluș născut în maternitățile clinicii, ca parte dn proiectul „Facem România verde”. Mi se pare o inițiativă minunată, care merită lăudată și împărtășită cu cât mai mulți oameni.

Situația la nivel național privind tăierile ilegale este îngrijorătoare, mai ales având în vedere că dintre funcțiile pădurilor, 70% sunt funcții vitale oamenilor. Potrivit raportului Greenpeace, în 2016, aplicația Inspectorul Pădurii, o completare a sistemului Radarul Pădurii, a identificat 42% dintre ilegalitățile comise în transportul de lemn din România. Numai în zona proiectului Fundației Conservation Carpathia, circa 1.700 ha au fost tăiate abuziv, în perioada 2005-2012.

40.000 de puieți în primul an de proiect

Pornind de la această realitate și dorindu-și să se implice activ în schimbarea pozitivă, MedLife și-a asumat responsabilitatea și implicarea în reconstrucția ecologică a unei zone defrișate, de 10 ha, din munții Făgăraș, prin intermediul Fundației Conservation Carpathia, suprafață pe care vor fi plantați în primul an al proiectului 40.000 de puieți, transformându-se, în timp, în pădurea MedLife.

Proiectul Facem România verde a demarat vineri, 10 noiembrie, odată cu prima acțiune de plantare la care au luat parte angajați MedLife alături de voluntari și membri din echipa Fundației Conservation Carpathia. Astfel, în cursul unei singure zile, au fost plantați 500 de puieți de fag, brad și molid urmând ca acțiunile de plantare să continue în primăvara și toamna anului 2018, până la acoperirea întregii zone de 10 hectare.

MedLife își dorește să ducă mai departe jurământul său de a face România bine, de această dată propunându-și să respecte dreptul la un aer curat al fiecărui copil nou-născut, încercând să facă România verde.

Ca simbol al promisiunii că la MedLife natura și oamenii cresc mari împreună, la venirea pe lume a fiecărui nou-născut, i se va înmâna mamei un certificat care atestă  zona dedicată copilului, în pădurea MedLife din munții Făgăraș. Mai multe informații despre campanie găsești pe site-ul oficial.

Felicitări MedLife pentru o inițiativă mai mult decât minunată!

MedLife

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.