Un moment pe care îl voi ține minte toată viața!

Înainte de a-ți povesti despre inițiativa prin care putem ajuta foarte mulți copii, fără să ne coste nici un ban, vreau să îți spun două-trei vorbe despre o experiență extrem de frumoasă, pe care am trăit-o în urmă cu câteva zile, la Timișoara.

În luna iulie, am participat în tăbara de social media #BIZSMSCAMP la un concurs pe echipe organizat de PROFI. Datorită faptului că echipa mea a câștigat concursul, am fost premiați cu o excursie de un weekend la Timișoara. Prin urmare, pe 15 septembrie, echipa câștigătoare s-a reunit în aeroport și am pornit spre Timișoara, unde ne așteptau cei de la PROFI. Acest „ne așteptau” înseamnă de fapt, extrem de multe surprize, pe care le vei afla imediat.

În primul rând, și-au dorit să ne primească pe fiecare dintre noi cu o surpriză personalizată. Spre exemplu, eu am primit un juice natural de fructe (fiindcă știau că îmi place foarte tare), iar colegii au primit cadouri precum vizita unui cățeluș (pentru colega care nu îl văzuse de mult timp pe al ei) sau melodia preferată pe TV pentru colegul care își exprimase admirația pentru acel cântec chiar cu cateva zile înainte etc. Bineînțeles că am fost impresionați de aceste detalii, fiindcă nu ne-am fi așteptat nici un moment la o astfel de surpriză, chiar la venire. Dar, ce nu știam noi, era că, de fapt, surprizele abia atunci aveau să înceapă.

Cei de la PROFI ne-au uluit printr-o sumedenie de activități personalizate pe care le-au pregătit pentru noi. Spre exemplu, au realizat un fel de joc-test pe calculator, cu fețele noastre, prin care am aflat cât de bine ne cunoaștem colegii din echipă, fiindcă trebuia să răspundem la întrebări personale despre fiecare. N-ai idee cât de mult ne-am distrat rezolvându-l, mai ales că unii au greșit chiar la întrebările despre ei înșiși!

PROFIUn alt exemplu este momentul în care ne-au rugat să intrăm într-un magazin PROFI și ne-au spus doar că fiecare dintre noi are un raion dedicat în magazin. Noi ne-am gândit că trebuie să căutăm indicii pe rafturi sau că e vreo etichetă cu numele nostru pe undeva. Care a fost surpriza? Câte o pancartă cu numele și fața fiecăruia, la raionul care i se potrivea cel mai bine. Pe al meu îl găsești în dreapta. 🙂 Efectiv, clienții făceau cumpărături liniștiți, iar noi stăteam în fața raioanelor și făceam poze la pancartele cu noi. A fost un moment super, super haios, pe care cu siguranță îl voi ține minte toată viața.

Pe parcursul celor 4 zile, momentele frumoase alături de cei de la PROFI au continuat cu vizite ghidate prin Timișoara, cu mese tematice și multă, multă veselie. Ne-am simțit extraordinar de bine primiți și de ocrotiți în vizita noastră la Timișoara.

Pornind de la povestioara de mai sus, vreau să îți îndrept puțin atenția către faptul că, în ultimul timp, nu numai oamenii sunt mai aplecați către cauze sociale, ci și din ce în ce mai multe companii mari, cum este în cazul de față, retailerul PROFI.

Dorința de a ajuta este extrem de mare! Însă, din păcate, atunci când vine momentul să dăm ceva de la noi pentru a-i ajuta pe ceilalți, oamenii fac un pas în spate.

Tocmai pentru a facilita acest proces, cei de la PROFI s-au gândit să impulsioneze oamenii să ajute fără ca aceștia să fie nevoiți să ofere bunuri personale: bani, timp, obiecte etc.

Campania pe care ei au lansat-o se numește chiar așa: „Te costă 0 lei să ajuți un copil”. Tot ce trebuie noi să facem este ca atunci când facem cumpărături dintr-un magazin PROFI, să avem grijă ca înainte de a ieși din magazin, să scanăm bonul primit la casă, la un tonomat de lângă ușă.

Astfel, doar prin scanarea bonurilor, PROFI donează 1.500.000 lei pentru 7 proiecte sociale. Interesant este faptul că tu alegi către ce cauză socială să meargă donația pe care PROFI o face în locul tău.

Regulamentul e cam așa: „Fiecare bon fiscal va fi echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturilor. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziția produselor sponsor (300, 150, 50 puncte) semnalizate corespunzător la raft. Clasamentul se va întocmi în baza tuturor punctelor acumulate de un proiect la nivel național. Valoarea totală a premiilor este de 1.500.000 lei și se va împărți proporțional în funcție de numărul de puncte acumulate de către fiecare ONG în parte. Organizațiile participante reprezintă șapte domenii de interes: sănătate, apărarea drepturilor copiilor, educație, incluziune/servicii sociale, protecția mediului, cultură și sport. Informațiile complete despre campanie le găsești pe profi.ro.

Iar procesul este foarte simplu, eu chiar l-am testat: tu scanezi bonul la tonomat și apoi alegi încotro vrei să meargă donația ta. În funcție de cât de multe puncte ai acumulat în urma cumpărăturilor, pe atât de mare va fi donația facută copiilor.

Trebuie să ținem cont că toți banii sunt pentru copii, pentru prezentul și viitorul celor care nu au la fel de multe șanse la o educație, așa cum am avut noi.

Eu cu siguranță îmi voi aminti mereu cu drag weekendul minunat pe care cei de la PROFI ni l-au oferit la Timișoara.

Și cred că e foarte important să ținem cont de faptul că micile detalii, pot însemna enorm pentru oamenii din jurul nostru. La fel cum este și scanarea bonului în acest caz, un mod atât de simplu prin care poți ajuta foarte mulți copii să aibă o viață puțin mai frumoasă.

PROFI