Cum să ai o zi bună când totul merge prost

Cu siguranță cunoști acele zile când pleci binedispus de acasă, iar în scurt timp, ți se întâmplă tot felul de lucruri care îți strică buna dispoziție, îți taie cheful de orice și mai ales, te agită peste măsură.

Mie mi se întâmplă asta de multe ori și oricât de mult aș vrea să nu dau importanță și să nu mă supăr, starea mea se schimbă radical și parcă nu mai am energie să fac nimic. Fiindcă știu că nu pot fi eficientă dacă sunt agitată și stresată, caut soluții ca să îmi revin.

Nu spun că ce fac eu e bine sau rău, sunt doar lucruri pe care eu le fac în mod obișnuit, am văzut că funcționează și am vrut să le împărtășesc cu tine.

Primul lucru pe care îl fac e să mă OPRESC DIN TOT CE FAC. Zic STOP, trag aer adânc în piept și mă liniștesc. Eventual, puțină apă pe față pentru revigorare nu strică.

După ce dispare acea stare de agitație și mă liniștesc, încep să mă organizez. De multe ori îmi fac o listă de priorități pentru acea zi, cu pixul pe hârtie sau în notițe pe ecranul laptopului. Mie îmi place foarte tare să scriu cu pixul pe hârtie și încerc să fac asta cât mai des.

Liniștită și cu lista de priorități făcută, următorul pas e să mă apuc de treabă. Dar fiind conștientă că nu am aceeași energie ca într-o zi obișnuită, încerc să fac mai întâi lucrurile care sunt mai dificile și solicitante. Și deseori îmi setez o limită de timp pentru fiecare lucru pe care trebuie să îl fac, ca să fiu eficientă.

Să mai menționez că beau un ceai verde? Eu nu beau cafea în mod obișnuit, dar dacă pe tine te ajută, poți bea o ceașcă sau orice altceva îți place ție.

Până acum am scris despre cum să fim eficienți pe plan profesional, atunci când avem o zi proastă, dar este foarte important ce facem și după ce plecăm de la birou.

Un lucru benefic e mersul pe jos sau sportul. Când sunt agitată, stresată sau supărată, merg pe jos în drum spre casă, o bucată din drum sau chiar până acasă.

Ce nu trebuie niciodată să facem e să ne purtăm urât cu cei din jur, atunci când avem o dispoziție proastă. Ne va părea cu siguranță rău după și riscăm chiar să pornim o ceartă serioasă care ne va enerva și mai tare.

Un alt lucru pe care nu te sfătuiesc să îl faci e să asculți muzică tristă. Nu te va ajuta deloc.

Odată ajunși acasă, important e să facem timp pentru noi. Ne relaxează și ne face să uităm starea proastă din zi. Nu te apuca să încerci să rezolvi ce ți-a mai rămas nefăcut de la birou, că sigur nu vei avea rezultate bune. Mai bine faci lucruri care îți plac, fie sport, fie ieșit la alergat, fie faci o baie lungă, fie te uiți la un film, fie te pregătești pentru ziua ce vine, orice te binedispune pe tine.

Oricât s-ar coaliza Universul să îți strice starea, tu ești singura persoană care îți poate readuce zâmbetul pe buze. 

Eu mai scriu și în jurnal, lucru care mă relaxează și mă binedispune extraordinar de tare.

Am scris acest articol doar ca să te inspir și să îți amintesc că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Dacă tu ai alte sfaturi pentru zilele proaste, le aștept cu drag în comentarii.

Îți doresc un zâmbet larg în zilele proaste și stare de weekend în suflet mereu! 🙂

Foto