dintii

Primul lucru învățat în 2018: să-mi periez din nou dinții într-un mod corect

Am început anul 2018 cu dorința de a mă preocupa puțin mai atent de sănătatea mea, așa că toată luna ianuarie am făcut diverse analize și controale medicale, printre care și o vizită la stomatolog.

În afară de un detartraj și câteva căriuțe minore pe care am vrut să le rezolv ca să scap de griji mai târziu, am aflat că am o dantură chiar sănătoasă.

Atunci mi-am dat seama că până acum nu am acordat o atenție specifică în zona asta și nu prea am respectat treaba cu spălatul dinților de două ori pe zi, în afară de perioada când am purtat aparat dentar, acum câțiva ani. Iar acum, după ce am aflat că am o dantură sănătoasă, dar, depinde numai de mine să rămână așa, mai precis de igiena și de atenția pe care trebuie să o acord în continuare, am devenit mult mai conștientă de cât e de important să mă spăl cu regularitate pe dinți, de două ori pe zi și să folosesc apa de gură și ața dentară.

Mi-a fost ușor să integrez obiceiul de a mă spăla în fiecare seară pe dinți, fiindcă de o lună am și o nouă periuță super smart, de la Oral-B. Este a treia periuță electrică pe care o folosesc, dar e complet diferită față de cele avute până acum.

Așa, pe numele complet, se numește Oral-B Pro 6000 Rechargeable Electric Toothbrush iar principalul ei avantaj este faptul că se conecteză prin Bluetooth la aplicația Oral-B de pe smartphone, ca tu să obții feedback în timp real despre rutina ta de periaj și astfel să o poți îmbunătăți în mod constant.

Ce implică mai precis tot acest proces? Păi, periuța electrică Oral-B Smart Series 6 îți oferă mai multe moduri diferite de periaj, dintre care tu o poți alege pe cea care ți se potrivește:

  • curățare zilnică – cu un timp de 2 minute pentru periaj, efectuat de două ori pe zi (dimineața și seara);
  • îngrijirea gingiilor – program special conceput pentru masarea blandă a gingiilor;
  • sensibil – program cu viteză mai mică a periuței, pentru un periaj blând;
  • albire – program cu viteze alternante, pentru un efect de lustruire și îndepartare a petelor de pe suprafața dinților;
  • curățare profundă – e un proces complex, care oferă o curățare mai intensă, prin mișcări 3D mai rapide și o durată de 3 minute pentru periaj, cu un timp de 45 de secunde pentru fiecare cadran al gurii);

Eu am ales programul de curățare zilnică și odată setat în aplicație, nu doar îți monitorizează durata de periere a fiecărei sesiuni, dar îți și arată în timp real, pe telefon, cadranul unde tu te periezi și te anunță când e timpul să miști periuța pe celelalte zone.

E super util să vezi pe telefon zonele unde trebuie să periezi dinții, fiindcă noi ne spălăm atât de mecanic pe dinți, că nici nu ne dăm seama că sunt cadrane diferite cărora trebuie să le acordăm atenție timp de 30 de secunde, nu doar să trecem cu periuța pe acolo. Ca să nu mai zic că poți seta alarme care să te anunțe când să folosești apa de gură sau ața dentară.

Pe lângă faptul că m-a ajutat să mă spăl mult mai corect pe dinți și să învăț să respect timpul de 2 minute pentru fiecare periaj, noua periuță m-a învățat să mă spăl pe dinți într-un mod mult mai conștient, să fiu prezentă acolo timp de două minute și să aloc atenție fiecărei zone care trebuie periată.

Cât ține bateria? Eu o încarc cam o dată pe săptămână, într-un regim de utilizare normală, adică două spălări pe zi, timp de două minute fiecare.

Cât costă? Bineînțeles, depinde de magazinul de unde o cumperi, dar la ultima căutare eu am găsit-o pe emag cu 540 lei, redusă de la 680 lei.

Nu spun că este cea bună periuță de dinți sau că face minuni, dar eu sunt foarte mulțumită de ea, iar faptul că îmi monitorizează fiecare sesiune de periaj mă ajută să îmi amintesc zilnic că depinde numai de mine să am o dantură sănătoasă.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.