Povestea unei nunţi regale

Căsătoria prinţului Carl Philip al Suediei cu fostul model Sofia Hellqvist a fost evenimentul regal al weekend-ului trecut.

Fiul regelui Suediei, s-a căsătorit cu fostul model Sofia Hellqvist sâmbătă dupa-amiază la Capela Regala din Stockholm, slujba fiind urmată o plimbare în caleaşcă într-un cadru de poveste, sub privirile celor 500 de mii de spectatori care le-au transmis urările lor de bine.

Ţinutele celor doi au fost demne de o ceremonie de basm, tânăra mireasă acum prinţesă Sofia, ducesă de Varmland a strălucit într-o rochie de mireasă din dantelă, iar prinţul Carl Philip a purtat uniforma de căpitan din marina suedeză.

„Sofia are o inimă uriaşă, este isteaţă, caldă, modestă şi mă face să mă simt în largul meu. Mă simt acasă cand sunt cu ea”, spunea prinţul Carl Philip despre Sofia înainte de nuntă .

Este cunoscut faptul că printul Carl Philip este fiul cel mic al regelui suedez, iar în 2008  a ocupat locul al nouălea în Topul 20 al celor mai frumoşi bărbaţi din familiile regale europene, alcătuit de revista Forbes.

Despre Sofia Hellqvist gurile rele au spus că o fata din popor, care a pozat seminud la vârsta de 20 de ani, nu este cea mai potrivită alegere pentru un prinţ, însă acest lucru nu i-a oprit pe cei doi indragostiţi să îşi urmeze nestingheriţi planurile de nuntă, la fel ca în basme.

“M-am simţit binevenită încă din prima zi în familie”, a spus Sofia Hellqvist la auzul acestor zvonuri.

      Iată câteva lucruri mai puţin ştiute despre proaspăta prinţesă Sofia, ducesă de Varmland:

  • Are 2 tatuaje (un fluture imens în zona coastelor şi un soare pe gât) şi cercel în buric.
  • Are calificare ca instructor de yoga şi deţine propriul centru de yoga în Manhattan.
  • A plecat la 18 ani în New York pentru a-şi îmbogăţi studiile şi a lucrat part-time pe postul de chelneriţă, pentru a obţine bani de buzunar şi pentru a-şi plăti studiile, iar la scurt timp după a păşit în lumea modelingului şi a devenit model de profesie.
  • La 20 de ani a pozat pentru revista Slitz, purtând doar o pereche de bikini şi un şarpe boa încolacit pe corp şi a fost votată Miss Slitz 2004 de către cititorii revistei.
  • Un an mai târziu, în urma caştigării premiului Miss Slitz 2004, vedeta a apărut în reality-show-ul, Paradise Hotel, un fel de Big Brother în zone tropicale şi hoteluri de lux, captând atenţia presei după ce s-a sarutat cu o starletă de filme pentru adulţi în cadrul show-ului.
  • În 2010, Hellqvist împreună cu un prieten a fondat centrul de caritate “Teren de joacă” pentru a ajuta copiii defavorizați din Africa de Sud.