Prima mea vizită într-o fabrică de bere

Acest articol este despre prima mea vizită într-o fabrică de bere. Da, ai auzit bine, am pus „eu” și „bere” în același context. :))

Cum am ajuns acolo? Pe 15 octombrie am mers împreună cu un grup serios de bloggeri în vizită la Fabrica Bergenbier de la Ploiești, cu ocazia Zilei Porților Deschise.

Probabil te întrebi ce am căutat eu acolo, având în vedere că nu sunt băutoare de alcool. Ei bine, recunosc, curiozitatea m-a învins de data aceasta. Acum sincer, când mai aveam eu ocazia să vizitez o fabrică de bere?

Nu mă pot pronunța în detaliu în ceea ce privește berea, dar îți pot spune că la fabrică am putut observa că tot procesul de fabricare al berii este realizat cu meticulozitate și profesionalism.

Fabrica de bere Bergenbier

Am aflat că la fabrica Bergenbier din Ploiești se produc 3500000 hl de bere pe an și 6 sortimente de bere, fiecare produsă după rețetă proprie: Bergenbier (Bergenbier clasică, Bergenbier Fără Alcool, Bergenbier Fresh Grapefruit, Bergenbier Fresh Lemon, Bergenbier Fresh Grapefruit Fără Alcool, Bergenbier ALE), Staropramen, Becks, Stella Artois, Löwenbräu și Noroc.

Am vizitat cu plăcere Fabrica Bergenbier de la Ploiești, fiind prima mea vizită într-o fabrică de bere. Poți vedea în fotografia de mai jos cât de uimite eram eu și Andreea, să vedem pentru prima dată un vas în care se prepară bere. :))

fabrică de bere

Dar pentru că eu nu sunt o consumatoare de bere, nu pot povesti pe larg despre tainele aceste băuturi, însă poți citi tu mai multe lucruri interesante de la Cristian China Birta, Ovidiu Eftimie, Mihai Stescu sau Marius Mandache, 4 domni mult mai calificați decât mine să povestească despre bere.

Dacă vrei să vizitezi și tu Fabrica Bergenbier de la Ploiești nu rata Ziua Porților Deschise, eveniment anual unde se organizează câte un tur al fabricii pentru fiecare grup de vizitatori.

Mai jos poți vedea cum a decurs vizita bloggerilor la fabrica de bere, filmuleț realizat de Marius Mandache.