Hai să folosim protecție solară în fiecare zi, nu doar atunci când mergem la mare!

Mi-aș dori extrem de tare ca oamenii din jurul nostru să fie conștienți de faptul că protecția solară pe timpul verii nu este opțională, este obligatorie și la fel de necesară ca dușurile zilnice pe care le facem sau periatul dinților dimineața. Mi se pare incredibil cum preferă să fie roșii ca racul și să sufere usturimile cauzate de soare, dar dacă le spui să folosească o cremă imediat îți răspund „Nu-mi trebuie, las’ că-mi trece repede.” Really?

Nu spun că sunt eu un model de urmat, dar de la jumătatea lunii mai până după 1 septembrie, eu zilnic mă dau cu cremă fotoprotectoare pe față, pe gât și pe mâini. Am chiar și în mașină o cremă cu protecție solară pentru drumurile mai lungi în care bate soarele din față, fiindcă vreau să evit ca atunci când ajungem la destinație să fim arși de soare și s-avem dureri de cap. E extrem de simplu să evităm lucrurile astea!

Super important e să știm că produsul FOTOPROTECTOR ideal ar trebui să aibă putere eficientă de filtrare, fotostabilitate maximă, toleranță foarte crescută pentru piele și impact limitat asupra mediului.

Eu nu obișnuiesc să recomand decât produse în care cred, pe care le-am testat și care m-au convins că raportul calitate-preț este justificat. Acum ceva vreme spuneam povesteam aici că apa termală a devenit un produs indispensabil pentru mine, iar acum pot spune că a devenit o adevărată dependență (în sensul pozitiv, bineînțeles). Am câte un spray cu apă termală în geantă, în mașină, acasă, la birou, ca să mă asigur că îmi este la îndemână non-stop. Am testat multe, dar cel mai mult mi-a plăcut cea de la Avene, pe care o folosesc deja de mai bine de doi ani.

De-a lungul timpului, în afară de apa termală, am mai folosit de la Avene produse de curățare ale feței, creme hidratante, balsam de buze. Deci aș putea spune că sunt familiarizată cu brandul și ți l-aș putea recomanda în cunoștință de cauză. 🙂

De curând am fost prezentă la evenimentul de lansare al unei noi game de protecție solară, Avene Sun Care, creată de Eau Thermale Avene. Cu ce vine nou această gamă? Ea oferă protecție UVA – UVB ridicată, cu o fotostabilitate peste 90% (capabilă să reziste la efectele expunerii UV, păstrându-și nivelul de protecție).

Mai mult, dacă ai copii, e important să știi faptul că gama de protecție solară pentru copii Eau Thermale Avene este recomandată de Fundația contra cancerului de piele din Europa.

Ce ar mai trebui să știi despre Avene Sun Care? Produsele au o formulă cu triplă acțiune: protecție SunSitive adică protejează împotriva leziunilor ADN la nivel celular, având totodată o acțiune puternic anti-oxidantă (previn apariția radicalilor liberi), datorită Pretocopheryl – un antioxidant puternic, protejează și calmează datorită conținutului de Apă termală Avene. De asemenea, numărul scăzut  de filtre asigură o toleranță maximă a produselor, formulele acestora fiind foarte rezistente la apă, iar textura lejeră nu lasă urme albe la aplicare.

Gama Avene Sun Care cuprinde o paletă largă de produse, cum ar fi fluid mineral pentru față, cremă minerală pentru corp, cremă pentru zonele sensibile (cicatrici recente, herpes) și protecție compactă colorată (post-procedură, cuperoză). Pe toate le găsești aici. Sunt produse create special atât pentru cei cu pielea normală, cât și pentru cei care au o piele sensibilă sau intolerantă și fragilă.

De unde poți cumpăra: gama Avene Sun Care poate fi găsită în farmacii sau online. Mai multe info poți să afli de pe eau-thermale-avene.ro sau de pe pagina de Facebook. Sfatul meu este să încerci una din cremele cu protecție solară Avene și vei observa calitatea lor.

Let the summer begin! Hai să fim mai responsabili cu pielea noastră!

Avene