Mai e sănătatea o prioritate pentru noi?

Românii trăiesc, în medie, cu 10 ani mai puțin decât alți europeni.

Probabil știai, poate te așteptai, posibil să te fi surprins realmente fraza de mai sus. Pe mine m-a șocat.

Întrebarea firească este DE CE? Stresați sunt toți europenii, program aglomerat au toți, clima este asemănătoare în toate țările UE, sursele de alimentație sunt cam aceleași, deci ce au ei și noi, românii, nu avem.

Datele economice arată că în România cheltuielile anuale pentru sănătatea fiecărui român sunt de 814 euro, de trei ori mai mici decât media europeană.

Răspunsul? La ei, sănătatea reprezintă o prioritate pentru fiecare, de la autorități până la pacienți. Lucru de care este nevoie și la noi. Sănătatea României are nevoie de medici competenți și motivați, de aparatură performantă în spitale și, mai ales, de dezinfectări dese și amănunțite.

Mai e sănătatea o prioritate pentru noi, românii?

sănătate 1

Cu toții suntem, am fost sau vom fi pacienți în România. În spitale ne naștem, în spitale ne tratăm pe tot parcursul vieții. De ce tratamentul nostru în spitale ar trebui să fie raportat la condiția economică și nu la pregătirea personalului specializat?

12% dintre români tind să nu consulte medicul pentru a-și trata problemele de sănătate, preferând să apeleze la automedicație sau la sfatul farmacistului, iar dintre cei care consultă, totuși, medicul, 51% așteaptă mai întâi să vadă care este evoluția stării lor de sănătate.

Liniștea că poate exista un sistem de sănătate în care putem avea încredere deplină, depinde de fiecare dintre noi. Ne plângem mereu că la noi nimeni nu se implică, nimeni nu crede, nimeni nu vrea. Acum e invers. Se vrea, dar e nevoie de susținere din partea noastră.

sănătate 2

Cum? Prin implicare, prin susținere, prin vot. Cu cât mai mulți români votează pentru sănătate, cu atât sunt șanse mai mari ca Sănătatea, cel mai important pacient al României, să se transforme un pacient cronic într-unul vindecat.

Votez pentru Sănătate” este o campanie care își propune să reunească publicul larg, actorii din sistemul medical românesc și factorii de decizie într-o singură voce care să militeze pentru transformarea Sănătății într-o prioritate publică, un subiect permanent pe ordinea de zi.

Intră pe site și votează! Totul este confidențial. Nu trebuie să te înregistrezi, să îți lași numele, adresa de e-mail sau numărul de telefon. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul VOTEAZA. Atât!

De ce să votezi? Fiindcă cu toții suntem, am fost sau vom fi pacienți în România. Ca pacienți, avem și îndatoriri, nu numai drepturi. Un simplu click, din partea fiecăruia dintre noi, poate schimba ceva în sistemul medical românesc.

sănătate 3

De unde a pornit ideea campaniei?

După cum știi, la sfârșitul anului 2016 vor avea loc alegeri parlamentare, care vor duce la o nouă configurație a Parlamentului – forul de care depinde într-o mare măsură felul în care va fi abordat sistemul de Sănătate în următorii ani.

,,Votez pentru Sănătate” este o campanie care își propune să obțină un angajament asumat public de autorități în vederea dezvoltării unei strategii clare pentru regândirea sistemului de sănătate.

sănătate 4

Suntem conștienți cu toții că este nevoie ca sănătatea să primească atenția cuvenită și acesta este momentul ideal pentru a contribui la stimularea unei dezbateri naționale despre viitorul Sănătății.

Implică-te activ în campania ,,Votez pentru Sănătate” ca să ajuți la generarea unei schimbări concrete în sistemul de sănătate.

De asemenea, dacă vrei să ajuți și mai mult, intră aici și alege să se trimită un mesaj automat către prietenii tăi de pe rețelele sociale, care să le spună că ai votat pentru sănătate. Scopul este să fim cât mai mulți care să publice acest mesaj în același timp, pentru ca lupta noastră pentru însănătoșirea sistemului medical să aibă un final fericit.

Eu #votezpentrusanatate! Fă-o și tu! Doar apasă click pe butonul Votează.

Să împărtășești vestea printre ai tăi ar fi de mare ajutor. Fă-o pentru tine, pentru ei și pentru cei care vor veni după tine.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.