Mâine începe a III-a ediție #ScoalaFlanco. De ce ar trebui să participi

Mâine, 21 octombrie, reîncepe #ScoalaFlanco, academia de cursuri gratuite inițiată de Flanco. Profesorii acestei ediții sunt Victor Kapra, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Printesa Urbană), Răzvan Pascu, Adela Pârvu, Loredana, Alex Tomulescu (impresarul Loredanei) și Cristina Bazavan. 

Eu am participat la prima ediție #ScoalaFlanco și am mers la cursurile colegilor de la Kooperativa 2.0, Cristian China-Birta (#brandingpesteasteptari) și Vlad Dulea (#videobloggingpesteasteptari). De la ambele cursuri am plecat cu carnetul plin de notițe și o sumedie de sfaturi și idei pe care le-am aplicat apoi pe blog.

Ba chiar am câștigat și un premiu! La cursul lui Vlad Dulea, am câștigat primul premiu ca blogger, un trepied pentru aparate foto și video, după ce mi-am ieșit din zona de confort vorbind pentru prima dată în fața unei camere de filmat.

Cea de-a III-a ediție #ScoalaFlanco

A treia ediție ScoalaFlanco cuprinde patru cursuri aplicate, centrate pe patru specializări tot mai apreciate de cititori: bloggingul de tehnologie, de parenting, de travel și de design. Cursurile de patru ore au loc în spațiul de relaxare din magazinul Flanco Băneasa (lângă Mobexpert, la parter), transformat într-una dintre cele mai tehnologizate “săli de curs”. Fiecare curs este format dintr-o prezentare a profesorului, exerciții practice, sesiune de Q&A, teme pentru acasă și premii pentru participanți.

Calendarul cursurilor și profesorii

 • 21 octombrie – #tehnologiepesteasteptari, cu Victor Kapra. Înscrieri încheiate;
 • 28 octombrie – #parentingpesteasteptari, cu Ioana Chicet-Macoveiciuc. Înscrieri pe printesaurbana.ro, între 14-24 octombrie;
 • 4 noiembrie – #travelpesteasteptari, cu Răzvan Pascu. Înscrieri pe razvanpascu.ro, între 21-31 octombrie;
 • 10 noiembrie – #designpesteasteptari, cu Adela Pârvu. Înscrieri pe adelaparvu.com, între 28 octombrie-6 noiembrie;
 • 11 noiembrie – #contentpesteasteptari, Masterclass cu Loredana și impresarul său, Alex Tomulescu, moderat de Cristina Bazavan. Înscrieri pe loredana.live, între 31 octombrie-7 noiembrie, locuri limitate.

La Masterclass, care va avea loc pe 11 noiembrie, într-una dintre sălile de cinema din Grand Cinema & More, Băneasa Shopping City, Flanco va invita toți absolvenții școlii, dar va pune la dispoziție locuri și pentru noi participanți. Samsung va fi partenerul Flanco în cadrul acestui eveniment.

Cum s-ar spune, dacă ai participat la unul dintre cursurile susținute la #ScoalaFlanco, poți solicita o invitație și la Masterclass. Sfatul meu e să nu ratezi ocazia, de la Loredana și Cristina Bazavan, ai o mulțime de lucruri de învățat!

Înscriere

Participarea la #ScoalaFlanco este gratuită. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii din timp pe blogurile profesorilor și să le trimiți un mesaj cât mai interesant, ca să îi convingi să te selecteze pentru curs.

De ce trebuie să fii selectat? Fiindcă profesorii vor alege din toți înscrișii doar 40 de cursanți pentru fiecare workshop. Așadar, trebuie musai să fii convingător, fiindcă merită să fii acolo, crede-mă! I’ve been there, i’ve done that.

De ce ar trebui să participi

 • Afli lucruri noi (acesta este principalul motiv pentru care trebuie să mergi la curs. Apoi îmi vei da dreptate);
 • Verifici ideile pe care le știi deja (poți afla lucruri noi, poți întreba profesorii dacă ai nelămuriri și astfel ai ocazia să verifici noțiunile pe care le știi deja despre blogging);
 • Îți formezi idei noi (fiind prezent la curs, nici nu ai idee cât de repede îți vin idei noi pe care să le aplici asupra blogului tău, fiindcă acolo, totul e inspirație);
 • Te inspiri din experiența profesorilor (toți profesorii acestei ediții au povești de viață incredibile, pe care dacă știi să le asculți, îți vor fi surse nemărginite de inspirație);
 • Cunoști oameni și îți faci prieteni (din cei 40 de cursanți prezenți, sigur vei găsi persoane cu care să legi prietenii frumoase);
 • Îți faci blogul cunoscut (trebuie să fii pregătit să îți prezinți blogul sau proiectul din online cum știi tu mai bine);
 • Afli lucruri pe care nu le știai despre tine (prin intermediul exercițiilor practice);
 • Câștigi premii (la sfârșitul fiecărui curs sunt oferite premii celor mai sârguincioși elevi).

SFAT

Înscrie-te din timp, la workshop-urile #ScoalaFlanco la care vrei să participi și mergi acolo deschis să înveți cât mai multe lucruri. Nu ezita să întrebi când ai vreo nelămurire și cel mai important, încearcă să aplici pe blogul tău cât mai multe lucruri învățate acolo.

Eu cu siguranță voi fi prezentă la această ediție #ScoalaFlanco. Aștept cu nerăbdare Masterclass, susținut de Loredana și impresarul său, Alex Tomulescu și moderat de Cristina Bazavan.

Mai multe detalii despre #ScoalaFlanco poți afla de pe blogurile speakerilor, de pe site-ul Flanco și bineînțeles, urmărind hashtag-ul #ScoalaFlanco.

#ScoalaFlanco