Cum ar arăta o generație care nu știe să scrie de mână, ci doar la calculator?

Eu chiar îmi doresc să cred în continuare că oricât de mult va evolua tehnologia și oricâte gadgeturi vor apărea, acțiuni precum scrisul de mână, cititul sau mersul pe jos nu se vor demoda niciodată. Și chiar dacă ne desfășurăm activitatea pe laptop, telefon sau tabletă, aceste lucruri simple s-au transformat în pasiuni, pentru care ne vom face timp în continuare, fiindcă ne fac plăcere, ne relaxează și ne ajută să ne bucurăm de lucrurile simple.

Când eram la școală, tata îmi spunea că probabil, copiii mei vor merge la școală doar cu un laptop, nu cu toate cărțile și caietele pe care le căram eu. Deși îl credeam, mi se părea că treaba asta se va întâmpla peste foarte, foarte mulți ani, dar acum, mă uit la puștii din ziua de azi și îmi dau seama că de fapt, lucrurile se întâmplă mult mai repede decât credem noi.

Și chiar dacă se va merge la școală doar cu un laptop, eu sper din tot sufletul ca scrisul de mână să nu fie eliminat definitiv, fiindcă ar fi extrem de trist, ca generațiile următoare să știe să scrie numai la calculator, fără să învețe bucuria scrisului de mână.

Chiar, te-ai gândit vreodată cum ar arăta o generație care nu știe să scrie de mână, ci doar la calculator?

Bineînțeles că și scrisul de mână a evoluat odată cu trecerea timpului, iar dacă în clasa I noi învățam să scriem cu stiloul și dacă greșeam, stergeam cu picul (peste care scriam iar cu pixul și ieșeau niște porcușori), acum puștii învață să scrie cu pixuri inteligente care pot șterge dacă au greșit și pot rescrie fără ca măcar să se vadă corectura.

Sigur ai scris și tu cu unul, se numește Frixion și este rollerul minune care scrie, șterge și rescrie. Iar Pilot Frixion este importat exclusiv în România de către Dacris, unul dintre cei mai mari furnizori de papetărie din România.

Anul acesta, pixul Frixion împlinește 10 ani, iar cu acest prilej a fost realizat un filmuleț motivațional, regizat de către Tedy Necula, un om cu adevărat inspirațional. Eu am avut ocazia să fiu prezentă la filmarea câtorva cadre din clip și m-am convins că cei de la Dacris au vrut să facă mai mult decât un material de promovare al pixurilor Frixion, ci un filmuleț care să ne amintească importanța lucrurilor simple pe care le trecem cu vederea zi de zi.

Fără mai multe cuvinte, te invit să urmărești filmulețul:

Și pentru că nu am fost singură la filmări, ci însoțită de un grup de colegi bloggeri, a fost realizat și un filmuleț în care bloggerii povesteau experiențele lor în ceea ce privește scrisul de mână. Ce a ieșit, vei vedea mai jos.