Cum te asiguri că ai pus în smoothie toate elementele nutritive de care ai nevoie

Dacă ne dorim o alimentație cât mai sănătoasă, care să includă și hrană lichidă, cred că e foarte important să știm care este diferența dintre un smoothie și un suc de fructe natural.

Pe ambele le preparăm acasă, din ingrediente verificate, cumpărate și tăiate de noi, însă fiecare ar trebui să conțină alimente complet diferite, fiindcă un smoothie poate înlocui chiar o masă din zi, pe când un suc de fructe rămâne o băutură energizantă.

Ar mai trebui să ținem cont și de faptul că nu orice băutură-smoothie este soluția ideală, fiindcă atunci când îl prepari, trebuie să fii atent și să adaugi cât mai multe elemente nutritive și benefice corpului tău. Iar înainte de a umple blenderul cu o multitudine de ingrediente și de a avea un produs complex dar poate prea încărcat, uită-te cu atenție la ce alegi deoarece multe ingrediente nu sunt atât de optime sau nu te vor menține sătul atât cât ți-ai dori.

Și eu am făcut toate aceste greșeli, fiindcă în primele smoothie-uri adăugam din toate fructele pe care le aveam prin frigider, fără să mă gândesc că poate nu e ok să consum 3 portocale și o grefă într-o singură băutură.

Apoi am început să caut rețete și să mă documentez mult mai atent în privința alimentelor pe care trebuie să le adaug, în funcție de tipul de băutură pe care vreau s-o pregătesc, o masă ușoară sau o gustare rapidă.

Iar în ceea ce privește elementele nutritive, recunosc că la început nu dădeam importanță faptului că pe lângă ingredientele propriu-zise, băutura mea trebuia să conțină și semințe, vitamine sau minerale de care organismul și imunitatea mea aveau nevoie, ca să-și asigure necesarul pentru ziua respectivă.

smoothieSoluția era mai aproape de cât credeam. Am descoperit o gamă de smoothie-uri vegane, gândite pentru a îmbunătăţi semnificativ obiceiurile noastre alimentare. Se numește Vegan by Meal Balance și conține 3 combinații unice pentru smoothie-uri din plante, semințe și germeni bio.

Sunt pudre care conțin produse 100% naturale cu ingrediente BIO și au fost create de Life Care, cea mai mare companie de Vânzări Directe din România, orientată pe vânzarea de produse Bio, naturale şi vegane. Portofoliul companiei include peste 300 produse BIO, create după reţete originale Life Care şi produse în Germania, Italia, Franţa sau SUA.

smoothieSunt super simplu de utilizat. Pe spatele fiecărei cutii găsești câte o rețetă cu ingredientele pe care le poți adăuga în smoothie-ul tău, în funcție de cum vrei să fie acesta: cel portocaliu este pentru detox, cel verde pentru vitaminizare, iar cel maro pentru energie.

Eu am făcut câte unul din fiecare și am fost foarte încântată de ele. În privința gustului, mie mi-a plăcut și mi-a dat impresia că pudra ia gustul ingredientelor pe care le adaugi. Depinde și de cât de multă pui. Eu am pus câte o lingură pentru fiecare pahar.

Pentru că au vrut să vină cu o soluție complexă care să fie și la îndemâna celor mai ocupați dintre noi, cei de la Life Care au creat, pe lângă gama de smoothie-uri Vegan by Meal Balance, și conceptul Smoothie MANIA, care oferă toate cele necesare pentru realizarea rapidă a sucurilor.

smoothiePachetul include: aparatul NutriBlender Drink & GO, ghidul Smoothie Mania by Life Care cu 10 rețete minune validate de nutriționiști, suplimente alimentare Life Impulse și baza pentru o nutriție sănătoasă, cele 3 Vegan Smoothie Meal Balance.

Deci dacă nu ai un smoothie maker acasă, acum ai ocazia să îți iei unul, mai ales că vine însoțit de toate cele necesare ca să poți pleca pe drumul unei alimentații sănătoase, cu smoothie-uri incluse. 🙂

Pe toate le găsești pe site-ul oficial, life-care.com, sau pe pagina de Facebook.