soare

Cum îți dai seama când e momentul să-ți protejezi pielea de soare?

Știm că expunerea îndelungată la soare prezintă riscuri serioase pentru piele, însă nu toți suntem conștienți că putem fi afectați de razele ultraviolete oriunde suntem în contact cu soarele: în drum spre birou, la picnic, la plimbare, în grădină îngrijind florile.

Așadar, cum îți dai seama când e momentul să-ți protejezi pielea de soare?

Doc.ro și Societatea Română de Dermatologie au demarat o campanie de conștientizare cu privire la riscul expunerii excesive la razele ultraviolete.

Mai precis, au lansat Sun Meter, un kit special care măsoară în timp real nivelul razelor UV pe care le-ai acumulat la nivelul pielii pe parcursul unei zile, astfel încât să știi când este momentul să-ți protejezi pielea sau să stai departe de soare.

Cum funcționează: mecanismul este foarte simplu, brățara își schimbă culoarea, în funcție de nivelul pielii tale. Deci pe parcursul unei zile, în funcție de cât timp petreci afară, vei vedea cum se modifică din galben în bej (momentul când trebuie să aplici crema fotoprotectoare) sau roz, acesta fiind cel mai grav nivel, la care în mod evident, nu e indicat să ajungem.

SUN METER este singurul produs asupra căruia radiația UV are efect cumulativ, aceasta încărcându-se pe măsură ce materialul special conceput este expus la razele soarelui. Poți alege să porți brățara sau plasturele, dar sfatul meu este să alegi brățara, fiindcă e super simpatică și foarte simplu de folosit.

Concurs cu un premiu special: fotografia câștigătoare poate deveni imaginea campaniei

soareCe trebuie să faci: Cumpără Sun Meter, fotografiază-te purtând plasturele sau brățara, publică poza pe Facebook sau Instagram (#FunInTheSun) și înscrie-te în concurs până pe 31 august. Câștigătorii vor fi aleși prin jurizarea imaginii înscrise în platformă și pot primi premii în valoare totală de 10.000 de lei! Și după cum spuneam mai sus, cele mai bune trei fotografii alese prin jurizare pot deveni imaginea campaniei Sun Meter în 2018.

AICI găsești toate informațiile despre despre Sun Meter, iar de AICI o poți cumpăra (livrarea este gratuită).

Eu chiar am purtat brățara în ultimele zile, iar schimbarea culorii se observă imediat. Ba chiar am fost surprinsă să văd că s-a modificat deși nu m-am expus în mod direct la soare, ci doar pe terase sau spații umbroase. E foarte tare!

Hai să hidratăm pielea, atât înainte, cât și după ce o expunem la soare

Totodată, e important să ținem cont că trebuie să protejăm pielea atât înaintea expunerii la soare, cât și după. Avem noroc că pentru hidratarea de după, putem folosi atât produsele speciale after sun, cât și uleiuri (ulei de cocos, de măsline, de macadamia etc), unturi (unt de shea, de cacao, de mango etc) sau creme foarte grase.

Iar dacă ești în căutarea unor produse bune pentru protejarea pielii de soare, uite AICI și AICI câteva exemple de creme pe care eu le-am folosit vara asta și m-au ajutat enorm.

Pentru că mi-a plăcut foarte mult această urare, vreau să o transmit și eu mai departe:

Bucură-te inteligent de soare, oriunde te-ai afla! 🙂

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.