De ce este uleiul de morcov esențial pentru îngrijirea pielii

Mi-am propus să aduc pe blog cât mai multe informații utile despre tratamente și produse naturale, care să ne fie mereu la îndemână în rutinele de îngrijire a corpului.

Azi vreau să-ți propun uleiul de morcov, pe care recunosc, l-am descoperit și eu de curând, dar m-a cucerit de la prima aplicare.

Ce trebuie să știi despre uleiul de morcov

Pe lângă multitudinea de vitamine, fibre și proteine pe care le conține morcovul, acesta are un atribut cu totul aparte: complexul de betacaroten, un derivat al vitaminei A, care oferă pielii un aspect radiant și tonifiat.

Prin distilarea semințelor de morcov, se obține un ulei esențial, sub forma unui lichid de culoare portocalie, cu o aromă fină. Este folosit pentru masaj, aromaterapie sau tratamente cosmetice.

Uleiul de morcov se absoarbe repede în piele, fiind un ingredient ideal pentru creme și tratamente cosmetice. Deoarece datorită lui pielea devine imediat mai fină, este un ingredient ideal pentru pielea obosită sau pentru tenul uscat. Altfel, hidratează pielea, ba chiar o întinerește, previne apariția ridurilor, reduce cuperoza și mai ales, luptă împotriva celulitei.

Îl poți folosi pentru masaj, aplicându-l direct pe piele, îl poți folosi atunci când faci o baie relaxantă, adăugând câteva picături în apă sau îl poți folosi ca tramament cosmetic. La capitolul tratament, ideal ar fi să îl adaugi într-o cremă (sau o combinație de uleiuri făcută chiar de tine) ori să cumperi o cremă care conține ulei de morcov. Ca sfat pentru la vară, să știi că uleiul de morcov ajută enorm la procesul bronzare, aplicat atât înainte, cât și după plajă.

Uite cu ce poți combina uleiul de morcov: cu zeamă de lămâie sau de portocală, cu ulei de lavandă, cu ulei de ylang ylang, cu ulei de Geranium (obținut din planta de Mușcată) etc.

Găsești ulei de morcov în multe locuri pe net sau la plafar. Mie mi-a plăcut în mod deosebit cel de aici.

Am scris și despre untul de shea aici, dar și despre uleiul de măsline aici. Dacă vrei să îmi propui un anumit ulei despre care să scriu într-un articol viitor, împărtășește-mi, te rog, ideea ta în comentarii. 🙂