Cum te ajută uleiul de măsline să hidratezi pielea pe timp de iarnă

Timpul alocat îngrijirii corpului pe timp de iarnă merge cu precădere către hidratarea și hrănirea pielii, care devine extrem de sensibilă din cauza temperaturilor scăzute și a vântului.

Pentru a evita ca pielea noastră să se usuce, să se irite sau chiar să se crape, putem apela cu încredere la uleiurile vegetale, precum cel de măsline, de argan, de cocos etc.

Uleiurile vegetale

De reținut despre uleiurile vegetale este faptul că sunt obținute din semințe oleaginoase, din legume, fructe cu coajă lignificată și din pulpa unor fructe, folosite pentru îngrijirea corpului, aromatherapie sau în scop culinar. Sunt întâlnite în stare lichidă la temperatura camerei, insolubile în apă și nu conțin o aromă concentrată, spre deosebire de uleiurile esențiale.

Acestea conțin o varietate de tipuri de acizi grasi și se obțin prin presare la rece sau la cald, rezultând apoi uleiurile rafinate, obținute în urma altor procedee mecanice sau chimice.

Ce trebuie să mai știi despre uleiurile vegetale este că sunt de două tipuri, rafinate și nerafinate.

  • Uleiuri rafinate: au fost supuse unor procedee chimice de rafinare pentru diminuarea aromei, mirosului, culorii și impurităților.
  • Uleiuri nerafinate: au fost presate la rece, rețin în compoziție substanțe bioactive din plante și nu pot fi depozitate o perioadă îndelungată de timp deoarece nu conțin agenți de conservare.

Uleiul de măsline

Eu cred că uleiul de măsline este cel mai la îndemână ulei vegetal care ne poate ajuta să hidratăm pielea pe timp de iarnă. Este un ulei nerafinat, bogat în vitaminele A, D, E și K, și conține 66% acid oleic, 12% acid linoleic, 9% acid palmitic, 5% acid eicosenoic, 5% acid palmitoleic.

Știai că uleiul de măsline e cea mai sănătoasă sursă de grăsime existentă?

Beneficii generale: ajută organismul să preîntâmpine îmbătrânirea, atât intern, cât și extern, la nivelul pielii, ajută la tratarea rănilor și cicatricilor, vergeturilor, acneei, psoriazisului, dermatitelor, eczemelor seboreice și este un excelent antiinflamator.

Beneficii asupra pielii: are proprietatea de a păstra apa în interiorul pielii, permițând obținerea unui rezultat remarcabil și nu astupă porii, oferind astfel un plus de strălucire. Curăță pielea de celulele moarte, fiindcă le înmoaie și le îndepărtează și este un excelent exfoliant, în combinație cu zahărul și apa.

Pentru ce zone ale corpului este potrivit uleiul de măsline:

  • Păr – aplicat ca o mască, previne uscarea scalpului, hidratează scalpul uscat și hrănește părul, oferindu-i o strălucire aparte.
  • Ten – demachiază și hidratează tenul, dar acționează și asupra liniilor fine sau a ridurilor.
  • Ochi – aplicat în jurul ochilor, acționează cu efect de hrănire și estompare a a pungilor de sub ochi sau a cearcănelor, oferind strălucire.
  • Buze – hidratează și tratează buzele sensibile, cu tendință de uscare sau crăpare.
  • Corp – hidratează în profunzime corpul și poate fi folosit atât pentru împachetări, cât și pentru hidratare sau relaxare.
  • Palme și tălpi – hidratează și tratează palmele și tălpile sensibile, cu tendință de uscare sau crăpare.
  • Unghii – are efecte multiple de hidratare și hrănire a unghiilor și poate fi aplicat atât pe cuticule, cât și pe întreaga unghie, pentru hrănire intensă și efect de strălucire.

Eu am folosit până acum uleiul de măsline pentru păr, ten, palme, cuticule și unghii, iar rezultatele obținute au fost uimitoare. Obții acel efect inedit de catifelare și hidratare, iar pielea devine fină, ca de bebeluș.

Te sfătuiesc să folosești cât mai des uleiul de măsline și să îl introduci în rutinele tale de îngrijire a corpului, așa cum am făcut și eu, fiindcă efectele lui sunt garantate și extrem de rapide. Îl poți procura atât de la plafar sau de la farmacie, cât și online, de pe site-urile dedicate.

Sursă foto