VIA

VIA – prima aplicație mobilă pentru tinerii adulți afectați de cancer

Dacă nu ai auzit până acum de Asociația Little People România, trebuie să știi că ei ajută copiii bolnavi de cancer în mai multe orașe și spitale decât orice alt ONG din România și Republica Moldova. Prin intermediul activității zilnice a specialiștilor și voluntarilor, 2000 de copiii bolnavi de cancer anual învață să spună Nu Mi-e Frică! în fața bolii.

VIA – Prima aplicație mobilă pentru tinerii adulți afectați de cancer din România

Cei de la Little People împreună cu Lidl au creat VIA, prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România.

Cui se adresează această aplicație – tinerilor bolnavi de cancer sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este pregătit. Pentru ei este gândită şi creată această aplicaţie. Ca să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să îşi găsească ancore sănătoase prin care să facă faţă experienţei.

Asociaţia Little People România a observat cu ce probleme se confruntă aceşti tineri adulţi care sunt diagnosticaţi cu cancer şi au venit în ajutor lor cu aplicaţia mobilă VIA unde sunt tineri cu aceleaşi probleme ca ei.

VIA este prima aplicaţie mobilă concepută pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulţi care se luptă cu diferite forme de cancer, dar şi pentru a-i ajuta să înfrunte singurătatea.

Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament. De asemenea, pot lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri în această luptă. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară.

M-am bucurat să aflu de crearea acestei aplicații, de care trebuie să afli și tu și cât mai mulți oameni, pentru ca vestea despre lansarea aplicației să ajungă ușor, ușor la cei care într-adevăr au nevoie de ea: tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, dar și părinții, prietenii sau rudele lor, pentru a le deveni sprijin în confruntarea cu această boală.

Aplicația nu este adresată numai tinerilor care sunt afectați, ci și celor care au reuşit să se vindece de cancer, fiindcă pot discuta și împărtăși lucruri pe care numai ei le pot înțelege.

Noi nu avem nici măcar cum să ne imaginăm prin ce trec. De aceea nu putem decât să le fim alături și să spunem cât mai multor oameni de aplicația VIA.

Aplicaţia VIA este produsă de Asociația Little People, cu sprijinul Lidl și este disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare iOS și Android și poate fi descărcată gratuit din iTunes sau GooglePlay.

Acum câteva zile, Ionela a mers la Asociația Little People și a făcut acest material video cu una dintre tinerele diagnosticate cu cancer. Urmărește-l cu atenție, te va ajuta să înțelegi mai bine de ce este atât de utilă această aplicație.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.