Vineri 13 m-a determinat să nu mă mai las afectată de lucrurile rele care mi se întâmplă

Printre planurile pentru anul ce tocmai a început, mi-am propus și să elimin cuvintele urâte din vocabular, adică să nu mă mai exteriorizez pe partea negativă a urărilor atât de des. Că doar un „Fuck!” aruncăm toți la supărare, nu-i așa?

Parcă o aud și acum pe mama cum îmi spunea când eram mai mică: „nu-i deloc elegant din partea unei domnișoare frumoase ca tine să se exprime ca la ușa cortului”. Dar ca să nu exagerăm, nu am folosit niciodată înjurături agresive (pentru că nici nu le știam), dar mama se supăra și la un simplu „ce naiba”.

Dacă mă uit puțin la cele 12 zile care tocmai au trecut din 2017, îmi dau seama că m-am ținut de treabă și chiar nu m-am mai exteriorizat deloc în direcția aia. Până azi (vineri, 13, btw)!

Și ca orice vineri 13 corespunzător, traversând agale spre birou, trece un taximetrist cu viteza tipică și surpriză, m-a umplut de noroi și zăpadă de sus până jos și înapoi. În secunda doi, am explodat și i-am urat de toți și de toate, mai puțin de bine, of course.

Apoi mi-am dat seama că am încălcat planul de a nu mai folosi cuvinte urâte și mi-a părut rău. Nu pentru că l-am înjurat pe individ, ci pentru mine, pentru că am călcat peste mine și m-am lăsat afectată de incident.

Ajunsă la birou, m-am curățat și m-am liniștit, apoi mi-am promis să încerc să nu mă mai las afectată atât de ușor de lucrurile rele care mi se întâmplă. Și să nu mai folosesc cuvinte urâte, care îmi  dau o stare negativă, nici măcar la volan (unde ce-i drept, îmi exprimam toate urările).

Am scris aceste rânduri atât pentru mine, cât și pentru tine, fiindcă îmi doresc să te inspir să nu te mai lași afectat de toate relele și să privești mereu mai mult spre partea pozitivă a situației. 🙂

    1. Andreea Tudor 13 ianuarie 2017

    Add Your Comment