Cum a reacționat corpul meu după ce am luat vitamina B12

Am ales să fiu vegetariană în iulie 2015, la 21 de ani, dintr-un simplu motiv, acela că îmi doream să am o alimentație cât mai sănătoasă și am simțit că acesta este primul și cel mai ușor pas pentru trăi echilibrat și a mânca doar lucrurile de care are într-adevăr nevoie corpul meu.

Mi-a fost foarte ușor să renunț la carne și recunosc că m-a surprins foarte mult faptul că din acea zi nu am mai poftit la nici un preparat cu carne, oricând de bine ar fi arătat sau ar fi mirosit. Iar eu chiar sunt o pofticioasă cu acte în regulă.

Știam că odată cu eliminarea cărnii din alimentație vor apărea carențe, iar eu trebuie să fiu atentă la ele și să iau suplimentele și superalimentele necesare pentru o bună funcționare a corpului meu. Dar nu le-am acordat atenția necesară, chiar dacă am făcut analize în mod regulat, am încercat să le suplinesc doar prin alimentație, mai exact, prin fructe, legume și smoothie-uri.

Știam că vitamina B12, una dintre cele mai importante vitamine pentru corpul uman, trebuie administrată separat, fiindcă în alimente se găsește în general, în produse de origine animală (carne, pește, lactate, ouă), dar până în februarie, anul acesta, nu am luat nici o pastilă.

Mă simțeam obosită tot mai des, mă durea capul aproape în fiecare zi și simțeam că după ora 15:00 nu mai am chef de nimic, efectiv îmi venea să stau numai în pat. Știam că acestea sunt simptome ale deficienței de B12 și că trebuie să încep să-i acord atenție, dar am vrut să fac și analize ca să fiu sigură că e totul în regulă.

Studiile spun că după ce devii vegetarian, mai ai vitamina B12 în corp aproximativ un an, iar eu când am început să iau B12 eram vegetariană deja de doi ani și jumătate. Deci eram convinsă că nu am cum să mai am vreo urmă de vitamină B12 în corp, dar am zis totuși să fac analiza.

În ianuarie, când am mers la analize luam deja B12 de aproape 3 luni, iar rezultatul analizelor a fost 343 pg/ml, iar parametrii normali sunt între [211 – 911]. Acesta a fost un semn că organismul meu a absorbit destul de repede vitamina în organism, dar bineînțeles, mai aveam mult de completat.

Menționez că analiza pentru vitamina B12 este separată de buletinul normal de analize, trebuie să o ceri tu separat medicului care îți recoltează și costă aproximativ 50 de lei.

Revenind, am continuat să iau vitamina B12 după ce mi-am făcut analizele încă 4 luni consecutiv, cu o pauză de o lună la jumătatea perioadei.

Schimbările pe care le-am observat la corpul meu le voi scrie mai jos, atât cele pozitive, cât și cele negative:

  • am avut mai multă energie și au dispărut stările de moleșeală și apatie, care deja mă îngrijorau foarte tare;
  • unul dintre cele mai importante aspecte pentru mine, nu m-a mai durut capul în fiecare zi;
  • tenul a devenit mai curat, mai lucios, mi-au dispărut chiar și o parte din coșuri;
  • unghiile nu s-au mai exfoliat ca înainte, lucru care m-a surprins, fiindcă nu mă așteptam ca vitamina B12 să se resimtă chiar și în unghii;
  • am simțit că dorm mai bine, că mă odihnesc mai mult;
  • cel mai important, analizele au ieșit din ce în ce mai bine, lucru care m-a liniștit enorm;
  • acum mă simt datoare să spun și lucruri mai puțin pozitive, și anume, senzația de foame aproape permanentă; efectiv, în primele luni de B12, îmi era foame non stop, aș fi mâncat în fiecare oră, dacă era posibil; Soluția a fost simplă, mi-am făcut un program alimentar pe care știam că îl pot respecta, am început să mănânc din 3 în 3 ore, iar problema s-a rezolvat;

Ce trebuie fiecare om să știe este faptul că vitamina B12 este necesară oricărei persoane, fie că e vegetariană sau nu, fiindcă e o vitamină esențială pentru organismul nostru.

Pe toată perioada am luat B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital, un supliment alimentar cu vitamina B12, care e produs de WÖRWAG Pharma, o companie germană care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun.

B12 Vital se găsește și în România, în principalele lanțuri de farmacii din București și din țară, de la începutul lunii octombrie 2017. Dacă vrei să citești mai multe informații despre produs, poți intra pe b12vital.ro.

Pe mine m-a ajutat mult și îl recomand. Acum, bineînțeles că poți lua orice supliment cu B12 dorești, dar te sfătuiesc să citești foarte bine prospectul înainte, fiindcă nu toate suplimentele au ingrediente naturale și astfel, pot ajunge să îți facă bine pe-o parte și rău pe alta.

Asta e povestea mea legată de B12, sper să te ajute și să-ți reamintească că în fiecare zi, orice s-ar întâmpla, trebuie să ascultăm nevoile corpului nostru și să-i oferim tot ce are nevoie.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.