Webstock at first sight

De când am hotărât să îmi fac blog, am auzit multe, multe despre Webstock și plăcute toate. Doar dacă rostești acest cuvânt în discuția cu un blogger sau pasionat de Social Media care a participat anii trecuți la eveniment îți povestește minute în șir despre cât de mulți oameni poți cunoaște sau revedea acolo și despre cât de multe lucruri poți învăța într-o singură zi. 

Acum, după prima experiență Webstock, știu că cel mai important eveniment de Social Media din România creează dependență. Să vezi atâția oameni prietenoși și atâtea persoane din online care au mai fost anii trecuți și care vin în continuare cu aceeași curiozitate și același entuziasm e cea mai bună motivație că la Webstock poți învăța mereu lucruri noi.

La Webstock petreci o zi întreagă, structurată astfel încât să poți fi atent la conferințe si activ în pauze ca să socializezi cu cât mai mulți oameni care au aceeași pasiune ca și tine. 

Conferințele au avut ca temă „The Game Changers” iar pe scenă au fost speakeri care oferă zi de zi prin propriul exemplu, o reală sursă de inspirație și motivație. 

Printre cei care au fost speakeri la conferință, cel mai tare m-a impresionat Andrei Roșu, un tată motivat să devină un model pentru copiii lui pentru a le oferi acestora o educație potrivită. A fost conștient că fără să vadă un exemplu „acasă”, cei mici nu vor fi o persoane active, nu vor fi motivați să mănânce sănătos și nu vor face sport. Atunci s-a hotărăt să înceapă să alerge și nu a trecut mult timp până când i s-au alăturat soția și fiul cel mare, Alex. În primul an de antrenament a slăbit 10 kilograme și a alergat primul maraton, tocmai la Polul Nord. Au urmat apoi 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente. Până acum a depășit 15.000 de kilometri alergați, iar în prezent se pregătește pentru cel mai greu ultratriatlon din lume: Arch 2 Arc (140 km alergare, 50 km inot – traversarea Canalului Manecii – 300 km pedalat). Cuvintele de laudă la adresa acestui om sunt de prisos, este un tată model și un om care luptă zi de zi pentru a fi cea mai bună versiune a lui.

Au urmat apoi cele trei micro-conferințe desfășurate în paralel, unde am ales să merg la Blog Promotion, știind că mă va ajuta orice sfat sau lecție despre blogging. Am aflat lucruri noi despre cum să îți promovezi blogul, ce și cum e bine să scrii pe blog și lucruri de bază despre SEO, care mă vor ajuta enorm în administrarea blogului. 

În cea de-a doua parte a zilei am participat la micro-conferința Social Media Career, unde am aflat care sunt sfaturile de bază în Social Media. Te las să te convingi cu ochii tăi: 

IMG_0334

La ora 19:00 a început Webstock Awards, gala de decernare a premiilor pentru cele mai creative campanii în Social Media din Romania, lansate în ultimul an.

Bineînțeles că cel mai emoționant moment al galei a fost atunci când proiectul #casastiti a câștigat un premiu la categoria Utility. Victoria este a lui Cristi, ce a pus suflet „într-un proiect pornit dintr-o joacă, care devine din ce în ce mai serios”, așa cum spune el mereu. 

Pentru că organizatorii evenimentului se gândesc mereu la toate, ca în fiecare an oferă posibilitatea celor care nu au ajuns la eveniment să intre în atmosfera Webstock prin transmisiunea live, pe care o poți urmări aici.

Am încheiat „Ziua Webstock” în The PUB, pentru că orice eveniment de succes are un after party pe măsură.

Nu te mulțumi doar cu impresii, fotografii și urmărirea transmisiunilor live, ai un an la dispoziție pentru a-ți face „temele” în Social Media și a putea să te alături sutelor de participanți la următoarea ediție Webstock. 🙂