10 ponturi despre Instagram de la @mateiana și @yesmyfriend

Ieri am fost invitată la @f64studio și am aflat ponturi cool despre ce și cum să postezi pe Instagram ca să ai cât mai multe like-uri și să îți crești o comunitate în jurul contului tău.

@mateiana și @yesmyfriend, doi instagrammeri super cunoscuți și îndrăgiți ne-au povestit cum și-au crescut ei comunitățile, cum își editează fotografiile, ce aplicații folosesc pentru editare, cât timp petrec pe Instagram și multe alte lucruri interesante.

Pentru că #WorldOfInstagram a fost un eveniment super interesant, sunt sigură că se va mai organiza în curând (poate și pentru băieți, fiindcă de această dată a fost numai pentru fete) și tocmai din acest motiv nu voi divulga toate secretele aflate ieri, ca să rămâi curios și să participi și tu la următoarea ediție.

Am făcut așadar un TOP 10 cu ponturi despre Instagram aflate ieri de la @mateiana, @yesmyfriend și @adi.nistia (fotograf F64).

1. Colajele pe Instagram să aibă maxim 3 fotografii, care să fie alcătuite din câte o imagine close-up, o imagine pe larg și una pe detaliu. Așadar, colajele cu 5, 7, 10 fotografii nu sunt ok pe Insta (nu sunt ok deloc, dacă mă întrebi pe mine).

2. Live-urile pe care le faci trebuie să aibă conținut! Dacă începi un live fără să ai un subiect de conversație, mai bine nu-l mai faci. Dacă nu știai, acum poți să și salvezi live-urile făcute pe Instagram.

3. Conținutul pe Instagram trebuie să fie subtil și contextual, să se potrivească contului tău, iar în cazul în care promovezi un produs, să îl încadrezi natural în peisaj, să nu fie „in-your-face” și să nu deranjeze vizual.

4. Să nu postezi pe Instagram ce ai postat și pe Facebook. Ce merge pe una, nu se potrivește și pe cealaltă. Conținutul de pe Instagram este mult mai artistic, mai finuț și mai vizual decât cel de pe Facebook.

5. Insta Stories: @mateiana spunea că ea încearcă să facă o poveste din 5 imagini, care să aibă legătură între ele și chiar să creeze un story real. Ideal e să nu pui mai mult de 5 imagini în Insta Stories, fiindcă cei care te urmăresc nu vor sta să le vadă pe toate. Deci mai bine puțin și bun.

6. Atunci când postezi o fotografie, folosește descrierea pentru a interacționa cu comunitatea ta. Scrie un gând acolo, ce îți inspiră ție fotografia sau orice altceva îți trece atunci prin minte. Poți avea surpriza plăcută ca cei care te urmăresc chiar să-ți răspundă în comentarii.

7. Fotografiile: pe Instagram e foarte important să fii creativ, să pui fotografii inedite, să fie cât mai bine încadrate, într-o lumină potrivită și mai ales, să fie cât mai clare (pont: când faci o fotografie, sprijinește cotul de șold și susține telefonul cu ambele mâini). Am aflat că cele mai cool conturi de Instagram sunt ale celor din UK și Australia (exemplu de cont cool: @hellomissmay). Poți chiar să-ți faci un plan de postări pe mai multe zile și să editezi dinainte fotografiile, să salvezi în notes hashtag-urile potrivite sau chiar să le potrivești cromatic, astfel încât feed-ul tău de Insta să arate inedit.

8. Hashtag-urile: Pe Instagram cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Instagrammerii noștri ne spuneau chiar că pun o serie de hashtag-uri în descrierea pozei și mai pun o serie în primul comentariu după ce o postează.

9. 5 ponturi utile pentru hashtag-uri:

 • salvează în notes serii de hashtag-uri pe care să le ai pregătite când postezi o fotografie;
 • pune hashtag-uri geografice, specifice locului unde te afli și poți avea surpriza să îți crești comunitatea chiar cu instagrammeri din acel oraș sau din acea țară;
 • pentru inspirație, poți folosi aplicația Tags For Likes (pentru iOS și Android), unde vei găsi serii de hashtag-uri pe mai multe categorii, pe care le poți copia în notes și te poți ajuta de ele ca să îți creezi propriile serii de hashtag-uri;
 • dacă vrei ca urmăritorii tăi să fie atenți la descrierea fotografiei și nu la hashtag-uri, le poți separa printr-o serie de puncte verticale (sigur le-ai văzut pe Insta) sau chiar spații goale. Va crea senzația de postare aerisită.
 • e cool să-ți creezi propriul hashtag, care să te descrie pe tine sau activitățile care îți plac; după cum probabil știi, eu am #PlatoulVegetarianDeAzi;

10. În sfârșit, subiectul pe care probabil îl așteptai: ce aplicații folosesc instagrammerii pentru a edita fotografiile. Cele mai des folosite sunt: Snapseed, VSCO, Aviary, Photoshop Express și chiar Instagramul (care are filtre chiar interesante).

Musai să le dai follow lui @mateiana, @yesmyfriend și @adi.nistia. Ai foarte multe lucruri de învățat din fotografiile pe care le postează pe Insta și tot acolo le poți cere sfaturi sau le poți adresa întrebări. Să știi că și @f64studio are cont de Instagram, de unde vei afla ponturi super cool despre fotografie.

Pe mine mă găsești pe contul @irinamanole.ro, unde mă străduiesc să postez fotografii cât mai creative și simpatice.

#WorldOfInstagram a fost realizat datorită fetelor de la Creative Energy Corner, în colaborare cu Kiehl’s Romania, Topline, Douglas, Strongbow, PureShapes.ro, Instantly.be, Aqua Carpatica, Mort Subite și desigur, gazda evenimentului, F64.

  1. Ioana Radu 24 martie 2017
   • Irina Manole 24 martie 2017
  2. Silviu Pal 24 martie 2017
   • Irina Manole 27 martie 2017
  3. John 19 septembrie 2017

  Add Your Comment